Slovenija
24 ogledov

Jakliču so poginili piščanci

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Jakliču zaradi odklopa elektrike poginili piščanci. Reševati je moral tudi meso. Nad ukrepom je zgrožen.

V petek popoldne so delavci Nadzorništva Vrhnika odklopili elektriko v na črno zgrajeni hiši Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana, v Selu nad Polhovim Gradcem, so povedali v Elektru Ljubljana. To je z odločbo zahteval Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor (Irsop), saj je odklop pogoj, da se objekti varno porušijo.

Jaklič je prepričan, da je odločba Irsopa nezakonita in da gre za "linč brez pravnih osnov", kar bo, kot pravi, dokazal na sodišču, doma ali v tujini.

Odklop elektrike pa naj bi mu, po pisanju Dela, povzročil nemalo težav. Iz zamrzovalnikov je moral reševati meso, poginilo pa mu je tudi 16 piščancev, ki jih je imel pod lučjo.

Jaklič, ki se konec tedna prelevi v ljubiteljskega kmeta, ukrepa ne razume. Nikakor pa ne pride v poštev agregat, saj bi ga takšna proizvodnja elektrike stala kar 43 evrov na dan.

Komentarjev 11
  • Stojan Šajher 18:49 13.december 2011.

    podreti pa gotovo...kaj se zdaj to ovinkari...aja zokijev vitez...sem pozabil da je nad zakonom kot cigani pri nas

  • Ivo Drmota 18:07 08.december 2011.

    BOOOOOOOGI BUCI BUCI

  • KOJAK 18:01 08.december 2011.

    ha ha ha sam cepi drva in jih prodaja... naj te bučke prodaja komu drugemu. 43 € na dan, če bi uporabljal agregat!!!! Svašta, jaz bi rekel da tiste lučke uporablja za gojenje kakšne mamljive in opojne rastline.