Slovenija
260 ogledov

Jakomin sporne posle zanika

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Državni sekretar Igor Jakomin, nekdanji svetovalec Luke Koper, zanika kakršnekoli nepravilnosti glede kupovanja zemljišč.

Državni sekretar na prometnem ministrstvu, nekdanji svetovalec Luke Koper Igor Jakomin, kakršnekoli sporne posle okrog kupovanja zemljišč danes vztrajno zanika: "Moje delovanje v Luki Koper je transparentno od prvega dne. O tem sem že pred nastopom funkcije obvestil tako ministra Vlačiča kot premierja Pahorja."

Jakomin dodaja, da so posli Luke Koper s Premik.net in Orleško gmajno, kjer je svetoval s strokovnega vidika, revidirani. "Ker v prvem krogu ni bilo nepravilnosti, jih tudi v drugem krogu ni."

Jakomin še dodaja, da z Vlačičem prijateljuje že več kot 30 let, bila pa sta tudi sošolca.

Na domnevne sporne posle Luke Koper se je danes odzval tudi premier Pahor, ki je povedal le, da nove revizije okrog nakupov zemljišč v Luki ne bo.

Spomnimo ...
Igor Jakomin je bil v Luki Koper do leta 2004 nadzornik, od leta 2006, v času vodstva Roberta Časarja pa njen zunanji svetovalec. Pokrival je svetovanje o zalednih terminalih in hkrati utemeljeval nakupe zemljišč v Sežani. Del teh zemljišč je Luka kupovala s strani podjetja Premik.net, ki je v lasti Marjana Mikuža. Ta naj bi zaradi groženj ovadil poslanca SNS Srečka Prijatelja. Mikuž je tudi solastnik podjetja Premik invest, katerega solastnica je Prijateljeva žena – Aleksandra Prijatelj.

Že leta 2002 je bil Jakomin svetovalec podjetja Emona Obala, Milan Pučko pa predsednik BTC terminala Sežana, ki je hčerinsko podjetje Emone. Luka je BTC terminal kupila v času Jakominovega svetovanja in v času, ko je bil Pučko izvršni direktor trženja v Luki. Jakomin je nekaj dni po imenovanju za državnega sekretarja kot lastnik podjetja Astanea na stroške Luke odpotoval v Izrael. Z njim je šel tudi Pučko, ki je bil poleg članov luške uprave edini deležen hišne preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.