Slovenija
12273 ogledov

Janez Janša: Logar nas hoče uničiti

Anže Logar, Janez Janša Anže Petkovšek Anže Logar v družbi Janeza Janše.
Šef največje opozicijske stranke Janez Janša se je v intervjuju za N1 odzval na razmere v stranki, kjer trije poslanci SDS niso podpisali posebne izjave o zvestobi SDS.

"Očitno bo nastala samostojna poslanska skupina iz poslancev, ki ne sledijo več volji volilcev, ki so jih izvolili," je dejal Janez Janša po tem, ko so trije poslanci SDS zavrnili podpis tako imenovane izjave zvestobe. 

Podpis izjave, s katero bi se zavezali, da bodo do konca mandata ostali člani stranke in njene poslanske skupine, so zavrnili Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh. Več tukaj. 

Anže Logar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Njihov odhod v poslanski skupini SDS, kjer jih je zdaj 27, ne bi imel velikega pomena, pravi Janša. "Zdaj, ali je ta številka 24, 25, 26 ali 27 je to lahko strateškega pomena, če si v koaliciji, če si v opoziciji, pa to niti ni strateškega pomena," je dejal.

Iz SDS je od ustanovitve Platforme Sodelovanja izstopilo sedem članov.

Iz poslanske skupine jih ne bodo metali

Logarja, Irglove in Kaloha ne bodo izključili iz poslanske skupine, če ti ne bodo ustanovili svoje poslanske skupine. Se bo pa po besedah Janše poslanska skupina odločila, ali bodo ostali na drugih funcijah, ki jih v državnem zboru opravljajo ob poslanski funkciji. 

Eva Irgl | Avtor: Instagram Instagram

Janša prepričan, da gre za projekt Virant 2

Janša je prepričan, da Logar namerava iz Platforne Sodelovanja oblikovati stranko, ki bo imela za cilj onemogočiti zmago SDS na naslednjih volitvah. "Če ustanoviš nekaj, kar naj bi povezovalo oba pola, v tej druščini pa poleg poslancev SDS ni nobenega drugega poslanca iz drugih strank, zelo težko blefiraš, da gre za karkoli drugega kot za projekt Virant številka dve," je dejal za N1.

 

 

Komentarjev 47
  • sandi76 09:57 15.februar 2024.

    Izjava o zvestobi ? Tega pa niti Janšev vzornik Tito ni zahteval od pripadnikov starega sistema !

  • jakec42 09:32 15.februar 2024.

    Janezu je dolgčas in hoče pozornost!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:50 15.februar 2024.

    Eko, stari ata dela dramo, Logar pa blefira po ukazu ! Se vas bere kot zjahano knjigo, nikoli konca.