Slovenija
66883 ogledov

Janez Janša napovedal, kakšno poletje nas čaka

Janez Janša Vlada RS
Predsednik vlade računa, da bomo učinkovito precepljeni do 15. junija.

"Epidemija še ni končana, Slovenija je dosegla nekaj več kot četrtinsko precepljenost s prvim odmerkom," je ob obisku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec dejal predsednik vlade Janez Janša. "Glede na najave dobav, ki so za prihodnje tedne relativno optimistične, lahko realno računamo, da bomo učinkovito precepljenost dosegli do sredine junija."

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Občutna rast kljub prazniku!

Do takrat je prebivalce in prebivalke Slovenije pozval, naj dosledno upoštevajo preventivne ukrepe. "Luč na koncu tunela nas ne sme pripeljati v situacijo, ko bomo rekli 'zdaj ni več važno'," je poudaril Janša. "Izkušnje držav, ki so že dosegle učinkovito precepljenost, kažejo, da tudi po tem, ko je ta odstotek visok, ne pa zadosten, lahko pride do izbruha in novih valov, še posebej, če se srečujemo z novimi variantami virusa."

"Moj apel za vse, je, da do 15. junija upoštevamo ključne ukrepe. Ne prepustimo se miselnosti, da je vse končano, ker še ni, vendar bo. Če bomo naredili vse, je pred nami poletje z majhnim številom omejitev in bolj sproščenim časom, ko se bomo lahko osredotočili na potrebne ukrepe, da bomo zgradili zdravstveni sistem, da bo pripravljen na morebitne nove podobne izzive v prihodnosti. To je tudi ena od prioritet vodenja EU, ki se prične 1. julija."

Zdravstvenemu osebju SB SG se je zahvalil za vse napore, ki so jih vložili v času epidemije in pritiska na zdravstveni sistem. "Ta izziv ste zmogli na etični pogon," je poudaril Janša. "SB SG je eden tistih zavodov, ki dokazuje uspešnost ne le preko uspehov na področju zdravja, ampak tudi, ko gre za dobre finančne rezultate bolnišnice, kar je tudi pomembno."

Cepljenje cepivo covid-19 Neverjetno Slovenija Jerala: V ponedeljek po vsej Sloveniji cepili le 380 ljudi!

Izrazil je tudi zadovoljstvo, da je ministrstvo za zdravje v zadnjih dneh in tednih uskladilo zakon o investicijah v zdravstvo in dolgotrajno oskrbo. "Gre za izjemno pomemben zakon, ki bo zagotovil sredstva za zdravstvo in dolgotrajno oskrbo na dolgi rok - to, kar smo pogrešali v zadnjih 15 letih," je poudaril Janša. "Naslovili bomo tudi kadrovski problem, del sredstev bo namenjen izobraževanju kadrov. Računamo, da bomo v Slovenija v petih letih ujela tiste države, ki so v špici po kvaliteti v zdravstvenem sistemu."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 33
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 01:49 04.maj 2021.

    Janez, en majhen dobronameren nasvet..Ne ti propagirat cepljenja, ker ti bo ostalo še več neporabljenih doz....Narod te ima tako pol ku..fer, da bi se jih več cepilo, če bi kot predsednik vlade cepljenje odsvetoval...

  • viljem 20:39 03.maj 2021.

    Puklasti izziva, potem bo pa kalimero....ampak zadnjič.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:07 03.maj 2021.

    Kaj nam bo "brezskrbno" poletje, če vemo, da nas čakajo je_ena leta.