Slovenija
8 ogledov

"Janez Janša ni moj sovražnik"

Borut Pahor Saša Despot
Ne morem obljubiti boljšega življenja. Lahko pa obljubim, da bom storil vse, da kriza vašega življenja ne bo še poslabšala, je sinoči v burnem intervjuju dejal premier v odhodu Borut Pahor.

V oddaji Intervju na TV Slovenija je Borut Pahor povedal, da ne verjame v veliko koalicijo s SDS. Njegov in koncept vodenja vlade prvaka SDS Janeza Janše ne gresta skupaj, zato je prav, da po volitvah tisti, ki bo dobil podporo volivcev, prevzame vodenje vlade, drugi pa ostane opoziciji, je dejal. Na volitvah bodo morali volivci presoditi, ali je "retorika SDS z Janšo tisto, kar je rešitev za naše probleme, ali je to, kar ponujam jaz, lahko boljša perspektiva od njegove".

Glede težke situacije, v kateri je trenutno naša država, je opozoril na napor vlade, ki je želela uvesti pokojninsko reformo in reformi trga dela, a je prav opozicija ob sodelovanju sindikatov te načrte, ki bi pomagali državi na poti premagovanja krize, zminirala na trojnem referendumu.

Dimičeve in Kresalove ni obsojal

V mestoma čustvenem pogovoru, ki so ga podžigala vprašanja voditelja Lada Ambrožiča, je v. d. premierja branil svoj način vodenja vlade, priznal pa je tudi, da je bilo storjenih več napak. Glede očitka, da je v primerih, kot so bili recimo zapleti s Simono Dimic in njeno hišo ali Katarino Kresal in stavbo NPU, predolgo zaupal v njihovo neomadeževanost, je dejal, da je to njegova osebnostna lastnost, da ne obsoja človeka, dokler mu ni nič dokazano, čeprav ve, da za rejtinge to ni modro.

Povedal je še, da mu ni žal, ker se je pred štirimi leti odpovedal kandidaturi za predsednika države in da je raje izbral težjo nalogo predsednika vlade. To mesto zapušča z zadoščenjem, še posebej pa je izpostavil uspeh glede ureditve odnosov s Hrvaško, čeprav ljudje tega koraka še ne dojemajo povsem.

Politika je njegova prva ljubezen

Za svojo prihodnost se sicer ne boji, saj da ima dovolj ponudb iz tujine. A življenja brez politike si ne predstavlja. "Jaz sem živel, da sem lahko delal. Ko bom šel iz politike, bom pa delal, da bom lahko živel," je filozofsko zaključil.

Komentarjev 6
  • gec 17:52 22.oktober 2011.

    ma daj a ni čudn da ti ne kandidiraš?a ja ne moreš tu in v studencu...

  • Veteran 21:58 03.oktober 2011.

    Ko gledam sliko Pahorja imam občutek, da ima razširjene očesne zenice. Mogoče ustvarja preveč nepotrebnega prepiha z usti, ko govori neumnosti. Zapusti sceno saj si že dovolj škode naredil.

  • 1111 15:44 03.oktober 2011.

    ne ne...vidva sta najboljša prijatla...ma daj...bedarije, ki prihajajo iz tebe so nemoč in žalost, morda želje!!