Slovenija
75 ogledov

Janez Janša: Peterletov ego je večji od srca

Janez Janša Saša Despot
Janez Janša je v pogovoru za današnjo Demokracijo dejal, da ne podpira kandidature evropskega poslanca NSi Lojzeta Peterleta za predsednika Evropskega parlamenta. Problem Peterleta je, kot je dejal Janša, v dejstvu, da je njegov ego večji od srca.

Na vprašanje o tem, koliko možnosti ima Peterle, da dejansko postane predsednik Evropskega parlamenta, je Janša dejal: "Toliko, kot jih je imel Türk s svojim egom za generalnega sekretarja ZN."

 11.11.07, volilni stab, Lojze Peterle, predsedniske volitve, f | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Peterle je v pisnem odzivu za STA zapisal, da "v novih dejstvih ne vidi prave podlage za dodatno vrednost svojega odzivanja".

Evropski parlament bo januarja prihodnje leto volil novega predsednika, ki bo to evropsko institucijo vodil dve leti in pol. Boj za predsedniški stolček je že v polnem teku, med možnimi kandidati v okviru Evropske ljudske stranke se omenja tudi Peterle.

Peterle je v začetku oktobra v Strasbourgu dejal, da bi, če bi ga skupina EPP izbrala kot kandidata za predsednika parlamenta, to sprejel kot veliko čast.

V okviru skupine EPP sicer poleg Peterleta delujejo tudi trije evropski poslanci iz Slovenije iz vrst SDS, Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin, ter tudi Franc Bogovič iz vrst SLS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • YACKO 17:37 30.oktober 2016.

    točno tako....

  • Zmago 14:14 28.oktober 2016.

    jezero .............. šmarnice !!

  • Zmago 14:13 28.oktober 2016.

    Kdo jih je izbrisal ??? SAMI ! ker si niso uredili dokumentov tako kot smo si jih morali vsi ostali !!! (z redkimi izjemami)