Slovenija
4508 ogledov

Janez Janša še vedno ni plačal kupnine za Krvavec

krvavec
1/3
Žurnal24 main
V petek so podpisali aneks k pogodbi o prodaji, ki kot novi rok določa 6. februar.

Alpski investicijski družbi bi se danes popoldan iztekel že podaljšani rok za plačilo kupnine zreškemu Uniorju za nakup 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec. Vendar sta družbi v petek podpisali aneks k pogodbi o prodaji, ki kot novi rok določa 6. februar.

Kot je prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočil Unior, aneks k pogodbi o prodaji, ki so jo podpisali 11. decembra lani, določa novi rok izpolnitve vseh odložnih pogojev za izpolnitev pravnega posla iz osnovne pogodbe, in sicer se rok podaljša do 6. februarja.

Kot so pojasnili ob sklenitvi pogodbe, bo prenos delnic na novega lastnika izveden ob izpolnitvi nekaterih pogojev, med drugimi tudi s pridobitvijo soglasja za prodajo lastniškega deleža bank upnic družbe Unior, s katerimi je Unior decembra 2016 sklenil sindicirano kreditno pogodbo za refinanciranje svojih obveznosti.

Krvavec Smučišče Slovenija Krvavec kupil Janez Janša

Ponudbo za nakup deleža v RTC Krvavec sta oddala dva ponudnika, za kupca pa je bila izbrana Alpska investicijska družba, ker je podala najugodnejšo ponudbo. Cena ostaja poslovna skrivnost, po neuradnih podatkih nekaterih medijev pa cena znaša tri milijone evrov. Kupec je banki predstavil tudi razvojne načrte, ki zagotavljajo refinanciranje dolgov družbe RTC Krvavec.

Krvavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Alpska investicijska družba, ki se ukvarja z naložbami in svetovanjem, ima sedež v Ljubljani. Njen ustanovitelj in direktor pa je kranjski podjetnik Janez Janša. Temu je država lani plačala 3,5 milijona evrov odškodnine zaradi predolgega sojenja v povezavi z nekdanjim samskim domom Tekstilindus v Stražišču pri Kranju.

Kot je poročalo Delo, Janša kupnine za RTC Krvavec še vedno ni poravnal, ker je ostal brez podpore bank za financiranje. Danes pa bi se iztekel že drugič podaljšani rok za plačilo. Janša sicer za pojasnila ni dosegljiv, njegovo podjetje nima javno objavljene telefonske številke ali kakšnega drugega kontakta, prav tako ni mogoče najti kontaktov kranjske družbe Infohip kot lastnice Alpske investicijske družbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • stary1 08:13 23.januar 2018.

    Se pogovarjajo trije froci u murgljama --kdo ima manjšega fotra Pravi <Janezek moj fotr je visok 180 cm Pravi< IGNAC moj fotr je visok 170 cm Pa pravi smrklja od murgeljskega palčka moj foter je pa v bolnici,, Ja kaj ...prikaži večJa kaj se mu je pa tej zgodilo,, a je bolan zaskrbljeno vpraša Janezek Pa pravi smrklja od murgeljskega palčka ,,, Ne ni bolan,,,,samo dol z lojtre je padel ,ko je jagode nabiral

  • matermila 15:33 22.januar 2018.

    Ste pa strokovnjaki za zavanje raje.Kupec ni Janez Janša,ampak firma Alpska invest.družba.Sploh bi pa morali napisat,da to ni TISTI J.J.,o katerem imate vedno toliko za povedat.Pol raje je nepismene in kaj hitro zagrabijo take glupe naslove.