Slovenija
39 ogledov

Janez Remškar: "Skrajni čas je, da se ta 'otroški vrtec' preneha"

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Razprtijam na ljubljanskem onkološkem inštitutu še kar niti ni videti konca. Generalni direktor Janez Remškar pred jutrišnjo sejo, kjer bodo razpravljali o njegovem delu, s prstom kaže na Erika Breclja.

Generalni direktor Onkološkega inštituta Ljubljana Janez Remškar v današnji izjavi za javnost izpostavlja, da je po zadnjem opozorilu zdravnik Erik Brecelj začel "s serijo enostranskih informacij v javnosti, kot član Sveta Onkološkega inštituta pa je s somišljeniki instumentaliziral ta organ, da bo na izredni seji razpravljal o "slabem" delu generalnega direktorju", čeprav inštitut deluje dobro.

Zadnji nesporazum na relaciji Remškar - Brecelj, o katerem smo že poročali, pa je nastal po vročitvi pisnega opozorila kirurgu Eriku Breclju kar med operacijo. In prav ta vročitev pa naj bi bila po nekaterih informacijah razlog za jutrišnjo razpravo o odstavitvi direktorja Remškarja, a to je Brecelj zanikal: "Vročitev opomina med samo operacija kaže sicer na to, da direktor nima empatije do bolnikov, vendar pa jaz nisem faktor, zaradi katerega bi odstavljali generalnega direktorja."

Bolnik prikrajšan za najuspešnejše zdravljenje?

Direktor ob tem izpostavlja, da mu je bilo opozorilo vročeno na popolnoma zakonit način ob upoštevanju vseh varnostnih mehanizmov, ki veljajo za operacijske prostore."Mnogo resnejši pa so seveda razlogi, zakaj je bilo dr. Breclju opozorilo izrečeno. Dr. Brecelj je zlorabil svoj položaj zdravnika in bolnika z resno boleznijo vlekel v svoj že desetletje star spor s predstojnikom in vodstvi Onkološkega inštituta in pri bolniku povzročil nepotrebno in neupravičeno stisko. Zaradi težav dr. Erika Breclja z vodstvom naj bi bil bolnik namreč prikrajšan za zanj najuspešnejše zdravljenje."

Remškar tako Breclju očita stalen konflikt z vsemi vodstvi onkološkega inštituta in da s svojimi protislovnimi izjavami in brez argumentov razčiščuje v javnosti ter da se ne poslužuje mehanizmov, ki so predpisani in na voljo, temveč z enostranskim prikazovanjem "svoje" afere začenja bodisi v javnosti ali pa pri najvišjih predstavnikih politike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.