Slovenija
83 ogledov

Janez Zimmerman zavrača vse očitke

Tzlepotazdravje 03.12.10, krcne zile, operacija, foto: shutterstock Shutterstock
Zdravnik Janez Zimmermann je zavrnil vse očitke na račun svojega dela. Trdi, da noben od 460 bolnikov, ki jih je operiral v Trstu v zadnjih 15-ih mesecih, po operaciji ni imel težav. Meni, da so očitki plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije.

"Zavist mojih kolegov se je stopnjevala do odprtega sovraštva. Ti kolegi, ki mi očitajo malomarno zdravljenje, pa so imeli vsako leto kakšen smrten primer in so prejeli tudi opomine. Gre za hudo obliko nasilja teh kolegov nad menoj, zato se sprašujem, kje je njihova srčna kultura," je na današnji novinarski konferenci v Celju dejal zdravnik Janez Zimmermann. Iz celjske regije je v zadnjem desetletju k njemu prišlo več kot tisoč bolnikov, ki so bili razočarani nad delom osebja žilnega oddelka celjske bolnišnice, je dejal.

Očitki plod zavisti treh kirurgov

Zimmermann je prepričan, da so vsi očitki plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije. "V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel komplikacij po operaciji," je povedal.

Zimmermann meni, da je do izbruha afere, v kateri se mu očita malomarno zdravljenje, prišlo zaradi pomanjkanja denarja za žilne operacije v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

ZZZS: Zoper Zimmermana nobene pritožbe

Zimmermann pravi, da so na ZZZS po izbruhu afere odprli telefonsko linijo za pritožbe bolnikov, ki jih je operiral, a ker ni bilo nobene graje na njegovo delo, je zavod po tednu dni linijo zaprl.

Na ZZZS so informacijo o vzpostavitvi posebne telefonske linije zanikali. "ZZZS zagotavlja stalno informiranje o čezmejnem zdravstvenem varstvu preko nacionalne kontaktne točke skladno z evropsko direktivo. Drži pa, da do danes nismo prejeli nobene pritožbe zoper dr. Zimmermanna, kvečjemu nekaj pohval," so pojasnili na ZZZS.

Sestanek na zdravniški zbornici

Zimmermann je poslal odprto pismo predsedniku Zdravniške zbornice Slovenije Andreju Možini, v katerem je izrazil zaskrbljenost, da so ga novinarji izzvali in zapeljali s svojimi zgodbami. Za pismo se je odločil, ker da so ga k temu spodbudili njegovi bolniki, ogorčeni nad dogajanjem v medijih, pravi.

Zimmermann in Možina sta se na zdravniški zbornici sicer sestala v začetku preteklega tedna. Zimmermann je takrat  izrecno dovolil zbornici, da lahko posreduje javnosti vso listinsko dokumentacijo, ki se nanaša na njegovo strokovno usposobljenost in dosedanje postopke pred organi zbornice.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • mph 07:55 15.junij 2016.

    Lažnivec. Poznam osebno en primer poškodovanega živca in nepotrebne operacije, ki ni rešila nič oz. še poslabšala in iz druge roke poznam primer, ko je šlo tudi čisto vse narobe. In v obeh primerih je bil ekstremno nesramen do pacientk, ...prikaži več ko so prišle "reklamirat", jih je nadiral, sramotil, .... še posebaj ne prenaša malo bolj "polnih". Povsem verjamem, da je vse res, kar je tukaj na tem linku v video članku: http://www.regionalobala.si/novica/vredno-ogleda-primer-kirurga-zimmermanna-vse-izjave-in-celotna-zgodba-videoZdaj, ko ljudje izvejo, pa ne dvomim, da jih bo še en kup več.