Slovenija
60 ogledov

Janez Zimmermann deloval tudi v Dobrni

Milojka Kolar Celarc S. H. H.
Ministrstvo za zdravje je zoper kirurga Janeza Zimmermanna podalo kazensko ovadbo. Skupaj z ovadbo so zaprosili organe pregona, da to posredujejo tudi italijanskim kolegom.

Kot je v sredo poročala javna televizija, naj bi Zimmermann v Sloveniji od leta 2015 pa v Trstu operiral krčne žile z metodo CHIVA. TVS navaja, da naj bi Zimmermann k operaciji nagovarjal tudi zdrave ljudi, operiral pa naj bi v neprimernih prostorih, med zapleti njegovih operacij pa so tudi sepsa in amputacija noge.

Preberite še:

V ambulanti dr. Zimmermana, ki ima licenco za delo kirurga, pravijo, da so navedbe neresnične in da so v ozadju prizadevanja, da ZZZS ne bi več plačeval posegov. ZZZS je namreč na podlagi direktive o čezmejnem zdravljenju lani izplačal nekaj manj kot 400 tisoč evrov za posege v Zimmermannovi ambulanti v Trstu. Okoli 70 evrov morajo bolniki za poseg doplačati sami. 

Deloval tudi v Dobrni

Kot je mogoče razbrati iz spletne strani Term Dobrna, je Zimmermann, ki sicer uradno ne deluje več v Sloveniji, specialistične preglede opravljal tudi pri njih. Nazadnje je imel ambulanto pred nekaj dnevi, 25.5.

Kot so sprva za STA pojasnili v termah, tam opravlja le preglede krčnih žil, s čimer pridobi bolnike in jih operira drugje. Na ministrstvu za zdravje pa so za STA opozorili, da Terme Dobrna nimajo dovoljenja za opravljanje specialistične ambulantne dejavnosti za področje splošne kirurgije. Neuradno tudi kot fizična oseba nima takšnega dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti.

Zvečer pa je vodstvo Term Dobrna v izjavi za STA dodatno pojasnilo, da Zimmermann ni zaposlen v Termah Dobrna niti ni nikoli opravljal dejavnosti v imenu ali za račun Term Dobrna. Zimmermann ima s Termami Dobrna sklenjeno pogodbo o uporabi oz. najemu prostora, v katerem izvaja posvetovalnice s področja žilne kirurgije, samih posegov pa Zimmermann v najetih prostorih ni nikoli izvajal.

"Imel je vsa potrebna dokazila"

Kot poudarjajo v Termah Dobrna, vsakega zunanjega sodelavca ali najemnika skrbno preverijo. Ob sklenitvi pogodbe je Zimmermann tako predložil potrebna dokazila o usposobljenosti (zdravniško licenco), prav tako pa je vpisan v razvid zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije kot specialist splošne kirurgije. Skladno z navedenim ni obstajal razlog za dvom v strokovnost njegovega dela.

V Termah tudi pravijo, da doslej s strani gostov ali s strani obiskovalcev posvetovalnice niso prejeli pritožb na njegovo delo, bodo pa v interesu gostov skrbno spremljali razvoj dogodkov in postopkov, ki potekajo pri pristojnih institucijah, ter na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • francek 09:56 27.maj 2016.

    Operiral po celi Sloveniji, sedaj se pa vodilni distancirajo od njegovih packarij in nihče nič ne ve, BOGOVI V BELEM.