Slovenija
19 ogledov

Janez zopet razburkal Piranski zaliv

Kit grbavec je v Piranski zaliv obiskal konec februarja in se je v našem morju z Žurnal24 main
Največja zvezda Jadranskega morja – kit Janez, se je znova vrnil v slovensko morje. Očevidci so ga opazili, ko se je skakal iz vode.

Februarja in marca je kit privabil številne radovedneže. Kot kaže pa se je kit Janez znova vrnil v naše morje. Kita so opazili v torek okoli 14. ure, približno 300 metrov od piranske Punte, kjer se je metal iz vode. Na Morski biološki postaji Piran so za zurnal24.si pojasnili, da gre po vsej verjetnosti za istega kita, ki je že obiskal naše vode, vendar ne morejo potrditi, če gre za istega kita, saj so bili preveč oddaljeni, da bi lahko preverili.

Ponavadi pa jim informacije posredujejo lokalni ribiči, vendar tudi sami spremljajo morje.  Zanimalo nas je, če je to vedenje normalno za kita, da odplava na odprto morja in se zopet vrne v zaliv in so nam odvrnili, da je to povsem normalno. Za kita grbavca naj bi bili še značilni skoki, po katerih biologi v Pirani predvidevajo, da gre za isto vrsto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.