Slovenija
1493 ogledov

Janeza Janšo bodo danes zaslišali

Janez Janša Epa
Pred preiskovalno komisijo DZ o domnevnem nezakonitem financiranju SDS se bo danes nadaljevalo zaslišanje premierja in predsednika SDS Janeza Janše.

Pred komisijo je 3. marca med drugim zanikal, da bi SDS v preteklosti kakorkoli vplivala na poslovanje podjetja NTV24, saj gre za delniško družbo, in podjetje Nova hiša, ki izdaja portal Nova24tv.si.

Kot je dejal, se ne spomni, da bi o posojilu Dijane Đuđić stranki SDS razpravljali na kateremkoli od organov stranke. Preiskovalna komisija pa je bila po njegovem mnenju ustanovljena, ker se je tranzicijska levica ustrašila, da bo njen medijski monopol v Sloveniji vsaj malenkostno ogrožen.

Zaslišanje je bilo zaradi Janševega odhoda na sejo vlade 3. marca prekinjeno. Nadaljevanje zaslišanja je bilo nato predvideno na seji konec marca, a je Janša odsotnost opravičil, sejo pa je predsednik komisije Gregor Perič (Konkretno) odpovedal. To je razburilo poslance dela opozicije, ki so ocenili, da gre za nagajanje in onemogočanje dela komisije, slišati je bilo tudi pozive k odreditvi prisilne privedbe.

Za danes je sklicana tudi nujna seja, na kateri naj bi zaslišali Ajdo Brlec in Cvetka Sršena ter za zaprtimi vrati obravnavali osnutke zapisnikov sej preiskovalne komisije.

Komentarjev 7
  • Avatar torolino
    torolino 09:48 12.april 2022.

    Dajmo levoni, luksiji, anibani, enverj, papaje...še bolj močno, drugače ne boste nč zaslužil🤣

  • PaPajapopi 08:55 12.april 2022.

    https://trma.si/globus-slovenije/jansa-poslal-gardo-k-domobrancem/

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:49 12.april 2022.

    Če bo že prišel se mu bo mudilo reševat svet. In bo po hitrem.postopku vstal in odšel.Do takrat ko bo tam sedel se pa itak ne bo nič spomnil.