Slovenija
49 ogledov

Janezu Janši morajo vrniti 37 tisoč evrov

patria Anže Petkovšek
Skep sodišča je predsednik SDS objavil na družbenem omrežju Twitter. Gre za 37.000 evrov stranske kazni, ki jo je Janša plačal zaradi obsodbe v zadevi Patria.

Ustavno sodišče je obsodbo v zadevi Patria aprila letos razveljavijo in jo vrnilo prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje. Ker je predsednik SDS-a zaradi obsodbe plačal 37.000 evrov stranske kazni, mu bo sodišče ta denar vrnilo.

Janša je objavo sklepa pospremil s komentarjem: "Režim le stežka in z veliko zamudo vrača državljanom."

Dveletno zaporno kazen razveljavili ustavni sodniki

Sodišče je Janeza Janšo, ki je bil v času nakupa finskih patrij premier, upokojenega Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča 5. junija 2013 spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa patrij.

Janšo je obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev. Vsi trije so dobili tudi po 37.000 evrov stranske denarne kazni. Sodbe je nato potrdilo višje sodišče, vrhovno pa je zavrnilo zahteve za varstvo zakonitosti. Vsi so zato za nekaj časa pristali v zaporu na Dobu, ustavni sodniki pa so letos sodbo razveljavili. 

 
Komentarjev 20
  • Zoran Highlander 09:42 24.junij 2015.

    Nekateri pač nimamo denarja da bi se rešili aresta.....

  • dragec 21:27 23.junij 2015.

    fuknjen

  • Avatar hal69
    hal69 11:11 23.junij 2015.

    Ta tip se obnaša, kot da je včeraj padel na zemljo s planeta Utopija v ozvezdju Lažnjivca.