Slovenija
66 ogledov

Janezu Janši za ovratnik diha Luka Mesec

Razno 02.03.14, Luka Mesec, iniciativa za demokraticni socializem, foto: Faceboo Facebook
Javnomnenjska raziskava, ki jo je opravil časopis Delo, je pokazala najnižjo podporo stranki Mira Cerarja doslej. ZL se je na vrhu lestvice presenetljivo izenačila z SDS.

Na vprašanje koga bi volili, če bi bile volitve jutri, je devet odstotkov volivcev dejalo, da bi obkrožili stranko ZL, enak odstotek vprašanih bi volil SDS. S sedmimi odstotki sledi SD, NSI s štirimi odstotki, DeSUS podpira 2,6 odstotka volilnih upravičencev, ZaAB pa le še 0,3 odstotka.

Skokovito je junija narasla podpora zunajparlamentarni stranki Zmaga Jelinčiča, ki bi jo volilo 2,3 odstotka ljudi. Še vedno pa šepa podpora SLS, ki ima vsega 0,6 odstotno podporo, Jankovićevo PS pa podpira le 0,4 odstotka volivcev.

Nobene od teh strank ne bi volilo 12,4 odstotka volivcev, neopredeljenih je dobrih 28 odstotkov vprašanih, na volilni dan pa bi doma ostalo skoraj 16 odstotkov volilnih upravičencev.

Cerarjevo vlado podpira le petina volivcev

Ocena vladi se je še nekoliko znižala – povprečna ocena je 2,51 (maja je bila 2,53), Cerarjevo ekipo podpira le petina vprašanih.

Kot piše Delo, se predsednika republike Boruta Pahorja škandali, ki jih povzroča, niso dotaknili, še vedno je namreč najbolj priljubljen politik, a tokrat z nekoliko nižjo oceno. Sledijo mu Violeta Bulc, Tanja Fajon in Goran Klemenčič. Ocena se je najbolj zvišala Luki Mescu, ki je na petem mestu, najbolj pa se je znižala Dušanu Mramorju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • janez 12:49 09.junij 2015.

    Od Meseca do morilskega diktatorja je precej blizu.

  • mph 12:20 09.junij 2015.

    Največji dosežek Janše je, da je prepričal ljudi, da mislijo, da so res vsi isti.

  • titty 08:44 09.junij 2015.

    Pa naj se JJ počeše na prečko - govori že itak tako kot tisti s prečko in brkci na kocko!