Slovenija
1269 ogledov

Janko Veber je izstopil še iz stranke SD

Veberkom Anže Petkovšek
Nekdanji podpredsednik SD in poslanec je zdaj izstopil še iz stranke.

Veber, ki je bil podpredsednik stranke, je pred kratkim izstopil že iz poslanske skupine SD in napovedal samostojno poslansko pot do konca mandata. Razloge za svojo odločitev bo danes pojasnil na novinarski konferenci.

"Po desetletjih aktivnega članstva in prizadevanja za cilje socialdemokracije želim še naprej ostati zvest političnim ciljem v dobro vseh ljudi in ne samo tistih, ki so oddajali svoj glas za stranko SD. Zato sem danes predsedniku stranke SD poslal izstopno izjavo," je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Veber.

Sicer je Veber 19. decembra vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana obvestil, da izstopa iz poslanske skupine in bo deloval kot samostojni poslanec. Tedaj je izrazil prepričanje, da bo na tak način lažje upravičil zaupanje volivcev.

Ni se bilo mogoče dogovoriti ...

Pojasnil je tudi, da se v poslanski skupini SD v zadnjem obdobju ni bilo mogoče poenotiti glede glasovanj o pomembnih odločitvah v državnem zboru, kar je narekovalo njegovo odločitev za izstop iz poslanske skupine. Že tedaj so se pojavljale špekulacije, ali bo izstopil tudi iz stranke.

Samostojni poslanec Veber bo o izstopu iz SD spregovoril ob 13. uri na novinarski konferenci v državnem zboru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • stary1 22:11 08.januar 2018.

  Zidan je car ker ima veliko kilogramof,,veber je lažji car, ker ima manj kilogramof

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:14 08.januar 2018.

  Se bojim,da se bo spujsal v kako drugo bolj obetavno stranko,al pa se motim in upam,da se?

 • Avatar Leon
  Leon 14:08 08.januar 2018.

  Če bo obveljala logika in volja volivcev bodo nekateri sedanji nakladači ,lahko samo še pujčeke krmili na domačem gruntu.

Sorodne novice