Slovenija
22 ogledov

Janković bi delal še naprej

Janković si je za kampanjo izbral več gesel, ki napeljujejo na njegove dosedanje Žurnal24 main
Dosedanji ljubljanski župan je ob odprtju svojega volilnega štaba napovedal, da bo Ljubljana pod njim v naslednjih petih letih med 10 najboljšimi mesti na svetu za življenje.

Za župana Ljubljane je kandidaturo doslej poleg Jankovića napovedalo še pet kandidatov: Zofija Mazej Kukovič (SDS), Meta Vesel Valentinčič (DeSUS), Miha Jazbinšek (Zelenih Slovenije), Mojca Kucler Dolinar (NSi) in Jože Javornik (Slovenska unija).

To želi Janković doseči s projekti na področju ureditve prometa, infrastrukture, kulture, športa in sociale. Janković trdi, da je v minulem mandatu pod njegovim vodstvom MOL izpolnil 18 od 22 zastavljenih projektov, nekateri so sicer ne po krivid MOL-a še neizpolnjeni, štirje pa bodo čakali na njegov drugi mandat: garažna hiša pod tržnico, Rog, Plečnikov stadion in kompleks Ilirija, ki je po Jankovićevem mnenju tudi najtežji problem.

Janković še napoveduje, da bodo Ljubljančani – če mu bodo zaupali nov mandat - v prihodnje več kolesarili in hodili ter se manj vozili, med njegovimi poglavitnimi cilji pa je tudi čisto mesto ter novi domovi za ostarele. Janković, ki bo v primeru izvolitve obdržal celotno ekipo štirih podžupanov, si želi uvrstitve mesta na Mercerjevo lestvico desetih najboljših na svetu. Danes je Ljubljana 77, med prvimi 25. pa je kar 16 evropskih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.