Slovenija
41 ogledov

"Janković bi Janšo lahko stisnil v kot"

jože p. damijan Žurnal24 main
Če bi Janković odstopil, bi prenesel pritisk javnosti na Janšo, da stori podobno.

Ekonomist in nekdanji minister za razvoj Jože P. Damijan je odziv ljubljanskega župana Zorana Jankovića na poročilo protikorupcijske komisije na svojem blogu komentiral z besedami: "Janković je zamudil izvrstno priložnost, da Janšo stisne v kot."

Kot je pojasnil, slovenska politična levica ničesar ne sovraži bolj od predsednika vlade in prvaka SDS Janeza Janše. "Naredila bi vse, da bi izginil iz politike. Da bi se scvrl v peklu. Predvsem pa, da bi se prav zdaj, v tej fazi, umaknil z izvršilne politične funkcije in da bi prišlo do spremembe na oblasti."

Če bi Janković na podlagi temeljitega strateškega razmisleka odstopil, bi po besedah Damijana prenesel pritisk javnosti na janšo, da naredi podobno. "Janši bi dal zanko okrog vratu. In Janša bi imel hude težave, da se iz te zanke izmakne."

A političnim botrom na levici po oceni Damijana strateški razmislek ne nese tako daleč. "Ali pa Janković – zaradi zaščite svojih zasebnih materialnih interesov – svojih političnih botrov ne posluša (več)."

Komentarjev 10
  • Darko 21:35 09.januar 2013.

    Damjan kaj je s tabo sej je soba okrogla

  • graff 21:05 09.januar 2013.

    KDAJ BO V SLOVENIJI KONEC KRIZE ?ssTakrat,ko bo Virant šelJankoviču v zapor povedat,da je na Turkovem pogrebuJanšo zadela kap.

  • graff 20:51 09.januar 2013.

    Naslednja ,,VSTAJA,, bo verjetno zelo odmevala, kajti takih svinjarij, ki jih počne slovenska politika ni moč prebaviti. Uboga policija, ki utegne zaradi barab v parlamentu in po občinah v SLO pokasirati, česar si osebno tega nikakor ne želim. A folk ...prikaži več te sramote preprosto ne more požreti. Skrajni čas je za totalni reset slovenske politike.