Slovenija
9 ogledov

Janković bi urednikoval

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Kulturni 14-dnevnik. Delo vsebinskega sodelovanja z MOL ne načrtuje.
Prva številka aprila

Kulturni 14-dnevnik.
Prva številka kulturnega 14-dnevnika bo izšla 7. aprila. Letos bo Delo izdalo 22 številk, od tega tri dvojne in dve posebni. Izhajal bo kot priloga Dela, mogoče pa ga bo kupiti tudi posebej. Urednica bo Ženja Leiler, njen namestnik pa bo Boštjan Tadel. Obsegal bo 32 strani formata Sobotne priloge.

“Dejal sem, da bom upošteval sklep sodišča, ampak da si ne znam predstavljati sodelovanja z gospodom Koširjem,” je svoje navedbe ponovil Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana (MOL), na vprašanje, kako si predstavlja, da bo mesto sodelovalo pri izdajanju kulturnega 14-dnevnika.

Potem ko je vrhovno sodišče mestu naložilo, da mora ponoviti postopek izbire izdajatelja kulturnega 14-dnevnika in pri tem izbrati tistega, ki je dobil največ točk strokovne komisije, bosta zdaj časopisna hiša Delo in MOL v kratkem podpisali pogodbo.

Delo, katerega odgovorni urednik je Darijan Košir, je namreč sprožilo postopek na sodišču, zaradi nepravilno izpeljanega postopka izbire izdajatelja novega časopisa.

O knjigi, ne prestolnici
Kulturni 14-dnevnik bo mestna občina sofinancirala v sklopu projekta Svetovna prestolnica knjige, zato župan pojasnjuje, da je mislil na sodelovanje tako v vsebinskem kot organizacijskem smislu.

Poudarek bo na vsebinah, o katerih se moramo pogovarjati. Delo bo pisalo, MOL pa mora imeti v časopisu svoje vsebine, da bo kaj zanimivega za branje,” je dejal župan. Meni namreč, da če se projekt sofinancira v sklopu projekta prestolnice knjige, je treba o tem projektu v tem časopisu pisati in ga predstavljati. “Vi boste namenili dve vrstici, oni pa dve strani,” je pojasnil še bolj nazorno.

Z županovimi načrti o vplivu občine na vsebino časopisa pa se ne strinja odgovorni urednik Dela. Dejal je, da bo v časopisu zaradi projekta prestolnice knjige, v sklopu katerega je sofinanciran časopis, res poudarek na knjigi, vendar to ne bo časopis o projektu.

“Bo intelektualen, sodoben in zanimiv 14-dnevnik širšega spektra, ki bo v uredništvu nastajal popolnoma samostojno po pameti in avtonomiji urednikov in novinarjev,” je dejal. Dopušča možnost, da bo MOL uredništvo opozorila na kakšen fenomen ali dogodek, vendar pa bo uredniška presoja tista, po kateri se bo vsebina uvrščala v časopis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.