Slovenija
17 ogledov

Janković bi volil predčasno

Sestanek Pahorja in Jankovića predlanskim. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ljubljanski župan se je zavzel za predčasne volitve.

Kakšni so Pahorjevi načrti po padcu pokojninske reforme, pa si preberite na tej povezavi.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković se je odzval na aktualno politično dogajanje. Kljub temu, da tradicionalno podpira levi politični trojček, bi se tokrat njegov nasvet vladajoči koaliciji glasil, naj odpre pot predčasnim volitvam.

Po njegovem mnenju bi moral premier Borut Pahor določiti datum predčasnih volitev, saj je delo v zdajšnjih razmerah zelo težko. Meni, da bi pod to vlado padel vsak referendum, tudi če bi se opredeljevali o povišanju plač.

S "tehnično vlado" podpore zakonom ne bo
Po mnenju Jankovića imamo v Sloveniji tehnično vlado, zato si težko predstavlja, da bodo v parlamentu pomembni zakoni lahko dosegli zadostno podporo poslancev. Tehnična vlada bo po njegovem državo pripeljala le do naslednjih volitev. Na vprašanje, ali bi moral kdo odstopiti, pa je ljubljanski župan odgovoril, da ne ve, kako bi sam sprejel takšno nezaupanje, da pa vsak odloča sam.

Če bi bili politiki bolj odgovorni, bi reforma dobila podporo med ljudmi, je prepričan ljubljanski župan Zoran janković. Premier Borut Pahor bi po njegovem mnenju moral zbrati vodje parlamentarnih strank in predlagati tri reči: podporo nujni pokojninski reformi, podporo spremembam zakona, ki bi omogočile predčasne volitve, in določitev datuma predčasnih volitev.

Rezultat izraža nezaupanje v premierja
Janković je še prepričan, da je rezultat vseh treh referendumov izraz nezaupanja v predsednika vlade in dodaja, da tudi če bi glasovali o dvigu lastnih plač, bi zaradi nezaupanja v premiera referendum padel.

Pojasnil je, da njemu mandatarskega mesta ni ponudil še nihče ter da ne bo postal član nobene stranke.

Janša začel uničevati slovensko gospodarstvo
Janković je še prepričan, da naslednjih volitev ne do dobil prvak opozicije, predsednik SDS Janez Janša, označil ga je celo za tistega, ki je začel uničevati slovensko gospodarstvo.

Predčasne volitve se zdijo Jankoviću sicer smiselne, je še poudaril, a hkrati opozoril, da tisti ki pozivajo k njim, "v žepu držijo fige". Procesa predčasnih volitev namreč ne moremo speljati, SDS pa po Jankoviću računa na pravilo: čim slabše je stanje, toliko boljše za stranko.

Kdo bi utegnil zmagati na volitvah, pa ni znal napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.