Slovenija
17 ogledov

Janković bi združil levico

Zoran Janković Špela Mohorič
V strankah SD, LDS, TRS in SMS-Zeleni so potrdili, da so od predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića prejeli pismo s predlogi za sodelovanje strank. Pismo so prejele vse stranke na politični levici, Janković pa si želi koalicijo levosredinskih strank.

Jankovićevo pismo naj bi tako prejeli tudi stranka Zares in Demokratična stranka dela. V njem je predlagal srečanje levice in nekakšno koalicijo levosredinskih strank, katere vodja bi bil Janković. Po dosedanjih informacijah posebnega navdušenja nad pismom in predlogi v omenjenih strankah ni, je še poročal Požareport.

Predsednik stranke TRS Matjaž Hanžek je za STA povedal, da so v pismu predlagani trije tipi sodelovanja strank, med drugim tudi sodelovanje na projektih. Po njegovih besedah je Janković predlagal, da se predsedniki strank sestanejo in o tem pogovorijo. Dodal je, da nikjer v pismu ni predlagano, da bi bil vodja koalicije Janković.

Hanžek je povedal še, da bodo Jankoviću odgovorili danes. Po njegovih besedah ima stranka v soboto konvencijo in do takrat ne morejo ničesar odločati. "Moje osebno mnenje je, da pri vladi v senci ni smisla. Načelno bi bil pripravljen sodelovati pri kakšnem skupnem projektu, ki je tudi naš," je pojasnil.

Predstavnik za strateško komuniciranje in nove tehnologije pri stranki SD Denis Sarkić je potrdil, da je predsednik stranke Borut Pahor prejel dopis ter da se bodo o vsebini še pogovorili.

Pismo bo stranka SMS-Zeleni obravnavala na organih stranke, nato pa bodo nanj odgovorili, je pojasnil predsednik stranke Darko Krajnc in dodal, da jih sodelovanje v duhu polariziranja mi/oni ne zanima.

Tudi predsednik Demokratične stranke dela Franc Žnidaršič je potrdil, da so pismo prejeli, vendar še ne ve, kakšna je njegova vsebina. Povedal je, da ga bo prebral v ponedeljek, in dodal, da se v stranki načeloma strinjajo s sodelovanjem na posameznih programskih točkah, združevanje pa bi bilo po njegovih besedah mogoče le, če bi popolnoma poenotili program.

Komentarjev 3
  • Tupamaros 14:44 19.marec 2012.

    Jankovič levičar?

  • Tupamaros 15:51 17.marec 2012.

    Karikatura levičarja. No saj je to tudi slovenska levica.

  • Žurnalček 12:45 16.marec 2012.

    Mi ultra levičarji želimo , da ostanejo leve stranke nezdružene. Zakaj ? Ja zato ker mi nismo sredinski levičarji ampak tisti, ki bomo kapitalistično sodrgo enkrat za zmeraj pomedli z teh prostorov, ko se začne socialna revolucija v Evropi ! ...prikaži več Preprečite jo pa lahko samo z totalno ekonomsko blokada Kitajske !! A ne morete ? Boljš za nas in naš program!!