Slovenija
31 ogledov

Janković bo le potopil Grep

Stožice Saša Despot
Stožice. MOL bo danes unovčila bančni garanciji v vrednosti milijon evrov.

Danes se izteče veljavnost bančnih garancij v skupni vrednosti milijon evrov za izvedbo del v Stožicah, s katerima razpolaga Mestna občina Ljubljana (MOL) pod vodstvom Zorana Jankovića. "Bančno garancijo bomo unovčili v roku," so včeraj napovedali na oddelku za šport. Uroš Ogrin, direktor Grepa, ki je gradil Stožice, včeraj tega še ni vedel. "O enem in drugem se pogovarjamo," je dejal.

Na MOL so se sicer glede tega že večkrat premislili; decembra so garanciji podaljšali do sredine marca zaradi prošnje bank, da bodo v tem času dokončale skrben pregled Grepa in se na podlagi tega odločile, ali mu bodo odobrile dodatni kredit za dokončanje trgovskega centra. Na NLB, ki vodi konzorcij bank, skrbnega pregleda in odločitve o posojilu tradicionalno ne komentirajo.

Neplačanih šest milijonov

"Ker je zasebni partner končal pretežni del projekta, bo MOL z unovčitvijo bančnih garancij odpravila pomanjkljivosti," so napovedali na MOL, ki bo poleg unovčenja še prekinila pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu (JZP), opravila končni obračun in manjkajoča dela dokončala z drugim izvajalcem. Da bo to lahko storila, mora biti najprej dokončana streha trgovskega centra. Grep bi sicer moral v Stožicah ob njem končati tudi del parkirnih prostorov in del zunanje ureditve z mediakioskom, zunanjim nogometnim igriščem in s paviljoni, v dvorani pa opremiti center za fitnes in plezalni center. Teh nedokončanih del MOL tudi še ni plačala; do zdaj je za projekt odštela 137 milijonov evrov, celoten projekt pa je vreden 143 milijonov.

Stečaj? Odvisno je od bank

Ali unovčenje garancij pomeni, da bo Grep, ki ima že več mesecev blokirane račune, šel v stečaj, Ogrin ne ve: "To je odvisno od bank." Prav tako nima odgovora bank, ali bodo odobrile dodaten kredit za dokončanje trgovskega centra. "Banke se med sabo še dogovarjajo. Ne vem, kaj naj pričakujem, niti kdaj ne," je včeraj dejal Ogrin. Če bo Grep šel v stečaj, bodo banke upnice postale lastnice trgovskega centra.

Komentarjev 9
  • gec 14:46 15.marec 2013.

    tebe naj zanima,kdaj bo janša vrnil nakradeni denar.bomo imeli več koristi...

  • Darko 13:15 15.marec 2013.

    Mene zanima, če je mišković plačal odškdnino, ker je odstopil od projekta

  • Oseba_ 10:35 15.marec 2013.

    mr bigu mislim