Slovenija
83 ogledov

Janković bo ostal brez kandidatov

Samo Lozej Delo
Lozej kljub preiskavi primeren za direktorja.

“Ne vem, ali hišna preiskava pomeni že, da je človek ne samo osumljen, ampak tudi obtožen, obsojen in zaprt. Če bomo to klimo nadaljevali, kmalu ne bomo imeli nobenega več.” Tako je ljubljanski župan Zoran Janković odgovoril na vprašanje, ali je Samo Lozej primeren za direktorja združenega javnega podjetja Energetike Ljubljana in Termoelektrarne-toplarne Ljubljana (Te-Tol) glede na to, da je bil še prejšnji teden pridržan in zaslišan, pri njem doma pa so opravili hišno preiskavo. Na to mesto so ga v torek soglasno imenovali družbeniki Javnega holdinga Ljubljana. To so župani Ljubljane, Medvod, Brezovice, Dobrove - Polhovega Gradca, Škofljice, Dola pri Ljubljani in Horjula. Janković je ob tem zagotovil, da niti en župan ni dvomil v primernost Lozeja, saj ni bilo nobenega vprašanja na temo hišnih preiskav.

Po Jankovićevih besedah je bil Lozej imenovan zato, ker bo Hrvoje Drašković, zdajšnji direktor Energetike Ljubljana, naslednje leto izpolnil pogoje za upokojitev.

Župan svoje brani

Tako Drašković kot Lozej sta bila prejšnji teden pridržana – prvi, ker naj bi od Grepa kupil prostore za hladilnico v Stožicah, za katere je plačal tri milijone evrov, čeprav naj bi po ugotovitvah kriminalistov vedel, da bi jih lahko dobil z brezplačno služnostjo. “Ni res, da bi jih dobili brezplačno,” ga je branil Janković.

Prav tako je zanikal, da naj bi bila pogodba o upravljanju parkirišč v Stožicah, ki bi Grepu prinesla 1,8 milijona evrov na leto, fiktivna in da je Grep tako dobil 115 milijonov evrov vreden kredit. To pogodbo z Grepom so sicer podpisali Janković, Lozej in zdajšnji obrambni minister Roman Jakič. “Če ne bi imeli skupnih prostorov, ne bi mogli zgraditi dvorane, stadiona in trgovskega središča. Skupno upravljanje je zapisano tudi v pogodbi o javno-zasebnem partnerstvu za Stožice,” se je zagovarjal Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.