Slovenija
29 ogledov

Janković Bratuškovi, naj bo bolj odločna

Slovenija 25.04.2012 Zoran Jankovic, Alenka Bratusek, novinarska konferenca Pozi Saša Despot
Pred volilnim kongresom Pozitivne Slovenije (PS) se je odzval tudi Zoran Janković, ki je članom stranke poslal pismo.

Nekdanji predsednik PS Zoran Janković je na člane PS naslovil pismo. Zapisal je, da ne tekmuje proti Alenki Bratušek, pač pa le želi, da se stranka vrne k izvajanju programa, saj da jo, zaradi neizvajanja programa zapušča vse preveč članov. Skrbi ga tudi nizka javnomnenjska podpora stranki, je poročala Pop TV.

Janković tudi trdi, da ne more prevzeti odgovornosti za morebiten odstop Bratuškove in da je to, da bi po njenem odstopu zavladal Janeza Janša, nesmiselno ustrahovanje.

Podobno kot je to dejal že v preteklih dneh, Janković v pismu ponavlja, da ima lahko PS po kongresu hkrati predsednico vlade, župana Ljubljane in predsednika stranke ter da ni nujno, da je predsednik stranke hkrati tudi predsednik vlade.

V pismu Janković Bratuškovi tudi predlaga, naj še naprej vodi vlado, a naj bo bolj odločna in vztrajna pri izvajanju programa.

Bratuškova, ki se bo na petkovem kongresu za predsednico stranke pomerila z Jankovićem, je medtem že napovedala, da si težko predstavlja, da bi vodila vlado, če je ne podpira lastna stranka.

Janković pisma za novinarje danes ni želel komentirati.

Komentarjev 3
  • Pepe1 07:15 20.april 2014.

    Kako naj tak človek,ki ima stalno na glavi preiskovalce in tudi sinova nista za zgled,kako jih je vzojil potem vodi stanko. Potreh mesecih njegovega vodenja bo padla za najman 30%,zato člani dobro premislite v kaj se spuščate,pa tudi Gašper ki ...prikaži več ga potpira ni nič prida

  • Mirna Peč 22:22 19.april 2014.

    žalostno, namazan je z vsem živim, je brez morale in sramu...najbolj žalostno pa je to, da nam taki ljudje krojijo našo usodo...

  • kapibara 20:53 19.april 2014.

    Napram naslovnemu tekstu: Kdaj pa še ja zakaj odgovarjal.. tudi , ko potegne vodo zaseboj in s temnkontaminira ZEMLJO... ne odgovarja... :-( - če pa že kaj "spornega" pa pošlje na PP Postojna..!!