Slovenija
15 ogledov

Janković dal dve plači KPK

Ljubljana 26.09.10, intervju, Zoran Jankovic, Zupan Ljubljane, portret, foto: Be Benjmin Kovač
Prekršek. Ljubljanskega župana so zaradi imenovanja Sedeja za direktorja LL oglobili s 400 evri.

Zoran Janković se je že pritožil na odločitev Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki mu je zaradi imenovanja Marjana Sedeja za naslednika Marka Jakliča na čelu Lekarne Ljubljana (LL) naložila 400 evrov globe. Janković in Sedej sta namreč solastnika družbe KLM naložbe.

"Kot župan oziroma predstojnik Mestne občine Ljubljana sem dal že drugo plačo za plačevanje glob KPK," je potožil Janković in dodal, da Sedeja ne on ne mestni svet nista imenovala, ker je za to pristojen svet zavoda, mestni svet pa da le soglasje. "Ker sem nato kot župan podpisal sklep, ki ga ne smem zadržati, razen če bi bil protizakonit, sem dobil kazen, ker za to zadostuje že videz konflikta interesov v poslovnih, političnih ali osebnih povezavah," je še dodal. Spomnimo, pred kratkim je moral Janković plačati tri tisoč evrov globe, ker dve pogodbi, ki ju je podpisal, nista imeli protikorupcijske klavzule.

Komentarjev 5
  • ennanova 09:53 19.marec 2013.

    Vse manj dela in vedno več skromnostiUvod v razmislek o revnosti slovenske politike.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/867-vse-manj-dela-in-vedno-vec-skromnosti

  • Zvonka Facija 09:37 19.marec 2013.

    Ah, Zoki, bo treba še kaj več plačati...oziroma vrniti...kot pa samo dve plači. Poznamo navezo Sedej-Jankovič in ostali.

  • dragec 08:55 19.marec 2013.

    Upam, da bo mešetar jankovič enkrat uradno kaznovan za vse storjene in dokazane mahinacije.