Slovenija
33 ogledov

Janković danes na zagovoru

Zoran Janković Špela Mohorič
Opozicija. Marka Jakliča želi zrušiti z mesta direktorja Lekarne Ljubljana.

Na današnji izredni seji mestnega sveta se bo moral ljubljanski župan Zoran Janković zagovarjati, zakaj je spremenil namembnost zemljišč na Barju, za katera je njegov sin Damijan s podjetjem Branton sklenil predpogodbo za 32 milijonov evrov.

Miha Jazbinšek, mestni svetnik Zelenih Slovenije, opozarja, da je območje Vrtnega mesta Sibirije, kjer je to zemljišče, v strateškem delu občinskega prostorskega načrta namenjeno proizvodnji in storitvenim dejavnostim, v izvedbenem delu pa gradnji stanovanj. Poleg tega je bila leta 2008 dovoljena pozidava P+2, leta 2010 pa že P+3.

Z revizijo nad Stožice

Svetniki SDS, NSi in Zeleni so izredno sejo zahtevali tudi zaradi Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana (LL). Mojca Kucler Dolinar (NSi) je povedala, da ga je treba razrešiti, ker je komisija za upravni nadzor na ministrstvu za zdravje ugotovila nepravilnosti pri poslovanju LL. Med drugim tudi, da je cilj LL rast prodaje ter posledično povečevanje zaslužka in dobička, kar po njenih besedah ni skladno z namenom zakona o lekarniški dejavnosti in zakona o zavodih. Svetniki zahtevajo tudi, naj se razveljavi soglasje za ustanovitev podjetja LL Grosist.

Opozicija predlaga še, naj mestni svet od računskega sodišča zahteva izvedbo celotne revizije projekta Stožic.

Komentarjev 2
  • Senior 15:21 02.julij 2012.

    espresso je super kava,ti pa si super butel!

  • espresso 09:30 02.julij 2012.

    Zapret ga lopova! Čimprej tem boljše za nas!!!