Slovenija
51088 ogledov

Janković: Do 7. januarja bo zastonj!

lučke
1/2
Saša Despot
V letošnjem prazničnem decembru Ljubljana uvaja novost, s katero želijo mestni veljaki spodbuditi trajnostne načine prihoda obiskovalcev v praznično okrašeno Ljubljano ter zmanjšati število avtomobilov v središču mesta.

"Skupaj z javnim podjetjem LPP obiskovalcem omogočamo brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi od 17. ure do polnoči vsak dan od jutri, 21. decembra, do nedelje, 7. januarja 2024," so sporočili z magistrata.

Decembrske prireditve, srečanja in druženja v mesto vsako leto privabijo veliko ljudi, tako Ljubljančanov kot obiskovalcev od drugod. Večinoma se za prihod do mestnega središča odločijo za uporabo avtomobila, kar ima za posledico povečan promet in napačno parkirana vozila, ki ovirajo in ogrožajo šibkejše udeležence v prometu.

lučke | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Poleg umika avtomobilov iz središča mesta želimo s tem ukrepom obiskovalcem zagotoviti predvsem varno in udobno vožnjo na decembrske prireditve, kjer si bodo lahko ob prijetnem druženju privoščili tudi kozarec kuhanega vina, in vrnitev domov," so še sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol).

Kdor se kljub temu odloči za avtomobil, na Molu priporočajo, da je avto polno zaseden, da si ga izposodijo oziroma delijo z drugimi potniki (souporaba vozila, sopotništvo) ali ga pustijo na katerem od parkirišč v upravljanju javnega podjetja LPT oziroma na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje, Studenec, Stožice, Ježica in Stanežiče.

potniki čakajo avtobus LPP | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 11
  • sandi76 09:57 21.december 2023.

    Lepo bi bilo, če bi v noči novega leta iz 31. v 1. avtobusi vozili še kakšno uro po polnoči na nek normalen čas , da bi človek še domov lahko prišel na ta način.

  • Ender3D 09:37 21.december 2023.

    Kljub "samostojnosti" nam se vedno vlada Beograd!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:13 21.december 2023.

    A je premal prometa na stojnicah,kdo bo pa pil tisto brozgo od vina