Slovenija
17 ogledov

Janković ima rok do četrtka

Karel Erjavec Saša Despot
Tihi dogovor. Neuradno o dogovoru med Pozitivno Slovenijo, DeSUS-om in SD.

Karl Erjavec in DeSUS naj bi po neuradnih informacijah čakala na Zorana Jankovića do četrtka. Do takrat naj bi jima šef Pozitivne Slovenije moral sporočiti oziroma jamčiti, da je zbral 47 glasov poslancev, torej večino v parlamentu, vključno z glasovoma poslancev narodnostnih manjšin.

Na ta odgovor čaka tudi SD, ki pa se po naših informacijah, pričakovano, ne ogreva za vstop v desnosredinsko koalicijo. Če bo desnosredinska koalicija sestavljena, je SD menda pripravljena sodelovati s takšno vlado na drugačen način, denimo s partnerstvom o ključnih reformah.

Tihi dogovor

Kot je znano, Jankoviću prejšnji teden ni uspelo zbrati potrebnih 46 glasov, da bi postal mandatar. Zbral jih je le 42. Brez strank desnosredinske koalicije in manjšinskih poslancev jih ima skupaj z DeSUS-om 44, a le če bodo res vsi glasovali zanj. In seveda, če bodo sploh še enkrat glasovali o njem.

Predstavnik ene od strank desnosredinske koalicije nam je v petek sicer sporočil, da pričakujejo odgovor DeSUS-a do ponedeljka, torej do danes, a je sinoči sporočil, da še niso prejeli odgovora ne od DeSUS-a ne od SD.

Vir blizu levosredinske koalicije pa nam je zaupal, da bi se Erjavčev DeSUS po četrtku lahko pogajal o vstopu v desnosredinsko koalicijo, če Jankoviću ne uspe. Takšen naj bi bil tihi dogovor.



Komentarjev 3
  • Dongjang 07:46 16.januar 2012.

    Nima časa nabirat glasove - mora ščitit frenda Jakliča. Tu se izkazuje načelnost in umserjenost stranke PS, ki zagovarja take ..... Kaj bi porekel na to Rugelj?

  • vladek 07:08 16.januar 2012.

    Če se nebi smeško solatar prijavu,bi že imeli parlament

  • enola 23:13 15.januar 2012.

    Kakšne neumnosti pišete... Če, ko, mogoče, neuradno... Samo da ni dolgčas, ane?