Slovenija
14 ogledov

Janković in Grabus podpisala pogodbo

Nedžad Grabus in Zoran Janković podpisujeta pogodbo o prodaji zemljišč za džamij Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković in mufti Islamske skupnosti v Sloveniji Nedžad Grabus sta podpisala pogodbo o prodaji zemljišč za izgradnjo islamskega kulturnega centra.
Nedžad Grabus se je županu Zoranu Jankoviću zahvalil, ker je ta uresničil svojo obljubo iz predvolilnega časa, zahvalil pa se je tudi aktivistom islamske skupnosti, donatorjem in odvetniški pisarni Senica, ki so pomagali uresničiti nakup zemljišča. Pojasnil je, da je islamska skupnost z donacijami za nakup že zbrala več kot 1,6 milijona evrov, od banke pa je tudi že dobila odobritev za kredit.

 
 

Mogoče pa se bo pobudnik te ideje (referenduma) premislil in ga bo srečala milost in bo ugotovil, da ima vsak vernik pravico do svojega objekta, kjer bo spodobno opravil svojo versko dolžnost. 

Zoran Janković

 
Podrobneje bo islamska skupnost javnost o nakupu zemljišča in financiranju obvestila v ponedeljek ali torek, je napovedal Grabus. Zdaj, ko je pogodba za nakup zemljišča za džamijo podpisana, Grabus pričakuje, da se bodo za donacijo odločili še tisti njihovi člani, ki niso verjeli, da bo do podpisa prišlo. Med donatorji so tudi podjetja iz tujine, Janković in odvetnik Miro Senica s sodelavci, ki so islamski skupnosti donirali stroške odvetniških storitev pri izvedbi nakupa.

Višina potrebnega kredita za nakup 4,57 milijona evrov vrednega zemljišča pa je odvisna od donacij, ki jih bo islamska skupnost še prejela. Rok za plačilo kupnine je osem dni od podpisa pogodbe.

Župan je prepričan, da je to samo prvi korak in da bo v tem mandatu dočakal tudi začetek gradnje džamije. Po novem letu bodo oblikovali komisijo in natečajne pogoje za izvedbo natečaja za pridobitev najboljše arhitekturne rešitve, je pojasnil Janković in napovedal, da bodo terminski načrt predstavili januarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.