Slovenija
30 ogledov

Janković išče vrtce

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Konec julija bo objavljen razpis koncesije za 50 oddelkov prvega starostnega obdobja, so sporočili z MOL.

To pomeni, da bo prostor lahko dobilo dodatnih 600 oziroma 700 malčkov, če bodo zainteresirani zasebniki uveljavljali fleksibilni normativ (12 + 2 otroka).

"V javnih vrtcih pa so v šolskem letu 2010/11 že predvidene dodatne kapacitete za prvo starostno obdobje v vrtcih Jarše, Ciciban, Črnuče, Pedenjped, Šentvid in Najdihojca, skupno 16 novih oddelkov ali 224 mest," pojasnjujejo na MOL.

Kaj konkretno bo predvideni prenos plač zaposlenih v vrtcu na raven države pomenil za občino, pa na MOL ne morejo povedati, dokler ne bodo urejena vsebinska vprašanja na ravni resorne zakonodaje.

"Če bo po zakonu o vrtcih ustanoviteljica javnih vrtcev, torej občina, še vedno zadolžena za zagotavljanje kapacitet v vrtcih za starše otrok s stalnim bivališčem na njenem območju, se pogoji za sprejem otrok ne bodo bistveno spremenili," so še dodali.

Spomnimo. Prejšnji teden smo prvi pisali, da ministrstvo za šolstvo pripravlja spremembo sistema financiranja vrtcev, ki predvideva kritje stroška dela zaposlenih v vrtcih iz državnega proračuna.

Na ministrstvu računajo, da bi se sprememba lahko uveljavila že s 1. januarjem 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.