Slovenija
24 ogledov

Janković mora Lukšiču vrniti 1,9 milijona

Fundacija za šport je letos za sofinanciranje centra Stožice že namenila skoraj Žurnal24 main
Zaradi napak pri prijavi na razpis ministrstva za šolstvo in šport mora Mestna občina Ljubljana ministrstvu za šolstvo vrniti 1,9 milijona evrov.

Kot je pojasnil vodja projekte enote za strukturne sklade na ministrstvu Aljuš Pertinač, je MOL v prijavi na razpis napačno navedla število diskontnega eksponenta, ki upravičuje višino stroškov. Prijavila je tudi dela, za katera je vložila terjatev do podjetja SCT zaradi neustreznosti nekaterih del - izkopa gradbene jame.

Zaradi omenjenih napak so, kot je pojasnil Pertinač, na ministrstvu obnovili postopek in z odločbo MOL dodelili manj sredstev. Razliko v višini skupnega sofinanciranja - 1,9 milijona evrov - ministrstvo zdaj terja nazaj od MOL, MOL pa se s tem ne strinja in je vložila tožbo. Obenem so vložili tudi zahtevek, da se vračilo zadrži do konca sodnega procesa, a sta ga upravno in vrhovno sodišče že zavrnila, pojasnjuje Pertinač. Glede pritožbe sodišče po njegovih besedah še ni odločilo, poroča STA.

Kot je tudi dejal Pertinač, so na Carinsko upravo RS vložili upravno izvršbo in pričakujejo, da bo ta v zelo kratkem času tudi izvedena.

Občina je na razpisu ministrstva za Športni park Stožice sicer prejela slabega 9,4 milijona evrov.

Komentarjev 4
  • privat 17:08 05.oktober 2011.

    to bo Jankovič že spraskal ,ko bo predsednik vlade ..

  • zdrej 13:47 05.oktober 2011.

    Kaaj jeee too izvržba??A ste na FDV hodili, dragi novinarji?

  • mirko 13:37 05.oktober 2011.

    Bo pač kupil zemljišče, spremenil namembnost in prodal, ter z razliko v ceni pokril dolg ministrstvu. Čisto preprosto. Banana posli, banana republika