Slovenija
22 ogledov

Janković na razgovoru na protikorupcijski komisiji

zoran janković Saša Despot
Komisija za preprečevanje korupcije je z Zoranom Jankovićem opravila razgovor o njegovem premoženju.

Komisija za preprečevanje korupcije je z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem opravila razgovor o njegovem premoženju. Kot so sporočili iz komisije, je razgovor potekal korektno, drugih informacij pa do zaključka postopka ne bodo dajali.

Tudi Janković je za STA potrdil, da je bil razgovor korekten. O podrobnostih pa ne sme govoriti, saj so mu tako naročili na komisiji.

Na komisiji so še pojasnili, da gre za samostojni postopek, ki ni del postopkov drugih organov.

Mediji so sicer razkrili domnevno vsebino zaupnega dokumenta Davčne uprave RS glede transakcij med Mestno občino Ljubljana (MOL) ter podjetji v lasti Jankovića in njegovih sinov.

Dokument je razkrival, da je davčna uprava tožilstvu naznanila sum kaznivih dejanj, saj naj bi se denar MOL prek podjetij Grep in Baza Dante stekel v podjetje KLM Naložbe v večinski lasti Jankovića. Župan je očitke zanikal.

Poleg tega pa je sum korupcije Jankovića pri načrtovani prenovi bežigrajskega stadiona komisiji v ponedeljek prijavil koordinacijski odbor stanovalcev Fondovih hiš. Odbor opozarja na prirejanje sklepa mestnega sveta ter izmenjavo uslug med županom in investitorjem. Na občini navedbe zavračajo.

Komentarjev 5
  • Senior 11:56 06.november 2012.

    Ti si totalni kreten. Vsi so se bali g.Jankoviča, od Amerike in ga,Merklove, ker bi jim on pokazal, kako se rešuje kriza v Sloveniji, zato niso dovolili, da bi bil g.Jankovič predsednik vlade, ker z njim ne bi mogla Evropa ...prikaži več in Amerika pometati, kajti dokazal bi jim, da Slovenci nismo hlapci. Rajši imajo hlapca, ki je sedaj na vladi, saj se ne upa narediti nič, brez komande Zahoda! Sramota za Slovenijo! Politiki, a vas ni nič sram? Hlapci, ritolizniki Evrope!

  • STANEK 14:50 15.junij 2012.

    Pa tebi je za las mankalo ko si se rodl a boš tele al telička pa si le tele.

  • Lavdan 15:07 14.junij 2012.

    Sem mislil, da nam na sliki kaže srednji prst.