Slovenija
19897 ogledov

Janković: Na Žalah ni prostora za pokop žrtev povojnih pobojev!

Zoran Janković Profimedia
Na ljubljanski občini in pokopališču Žale vztrajajo, da je omenjeno pokopališče namenjeno občanom Ljubljane in na njem ni prostora za pokop žrtev povojnih pobojev iz brezna pod Macesnovo gorico, kar predlaga komisija vlade za prikrita grobišča. Predlagajo, da bi prostor za žrtve našli na breznu najbližjem pokopališču ali v Spominskem parku Teharje.

Komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč je namreč nedavno ob evropskem dnevu spomina na žrtve totalitarnih režimov pozvala vlado, da čim prej sprejme pobudo za določitev groba posmrtnih ostankov iz brezna pod Macesnovo gorico na ljubljanskem pokopališču Žale.

Ljubljanski župan Zoran Janković in direktor družbe Žale Robert Martinčič sta prepričana, da dolgoletno vztrajanje komisije na pokopu, ki ga ni moč izvršiti, kaže na politično ozadje zahteve, ki s pieteto nima nobene zveze.

Komentarjev 129
  • robi2107 19:20 08.januar 2023.

    Nisem za ta bele, ampak pokop ne bi smel biti problem. Izgovor, da zanje ni placa pa da so Žale namenjene samo Ljubljančanom, ne pije vode, ker je tukaj pokopano vse živo. Od Italijanov iz WW1, Nemcev iz WW2, ponesrečencev v Ajacciu.....

  • Boschtjan Zupanchich 21:53 28.avgust 2022.

    Temu srbinemu sinkotu itak NI do Slovencev !!! ! !!!

  • alexander 19:29 28.avgust 2022.

    A res, da banda rdeča. Pa će ne prenesete resnice me blokirajte.