Slovenija
10 ogledov

Janković napoveduje zmago v prvem krogu

plakat Saša Despot
Kljub dvanajstim kandidatom za ljubljanskega župana, pravega boja niti ni bilo. Še danes – zadnji dan kampanje - je le nekaj najbolj vztrajnih nasprotnikov vztrajalo na stojnicah.

Župan Zoran Janković že pred volitvami napoveduje zmago v prvem krogu, saj drugega kroga niti ne pričakuje. "O tem bodo odločalo volivci. Osebno ga ne pričakujem."

Sodeč po večini raziskav javnega mnenja se mu je najbolj približal Damjan Damjanovič, ki so ga podprle pomladne stranke, a njegove zmage nikakor ni realno pričakovati. Damjanovič agresivne kampanje niti ni vodil, tudi za vprašanja novinarjev je bolj ali manj nedosegljiv – tudi za naša. Njegovega programa pa tudi ni mogoče prebrati na spletu.

Jankoviću so v tej kampanji protikandidati največkrat očitali preveliko zadolževanje, sam na to odgovarja, da "dolg ni problematičen, saj smo zadolženi pod dovoljeno zakonsko mejo in lahko bi se zadolžili še za dodatnih 70 milijonov evrov, pa se ne bomo." Ljubljana je sicer trenutno zadolžena za 116 milijonov evrov, kar pomeni 400 evrov po prebivalcu. Janković ob tem še navrže, da so druge evropske prestolnice zadolžene še bolj. Dunaj je zadolžen za 2.000 evrov, Berlin pa celo 22.000 evrov po prebivalcu.

Za naslednji mandat napoveduje še 300 novih projektov, ki bodo financirani tako kot doslej iz proračuna, z evropskimi sredstvi in javno-zasebnimi partnerstvi. Med temi projekti naj bi bila tudi ureditev kanalizacije na Rakovi Jelši, ta je namreč predpogoj za uresničitev Jankovićeva še neuresničene obljube iz leta 2006, da se bodo Ljubljančani do leta 2012 v Ljubljanici lahko kopali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.