Slovenija
69 ogledov

“Janković ne sme biti vpleten”

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Klemen Šešok in Aleš Seliškar: za spremembo zgovorni priči.
Izgubil sem 745 tisoč evrov za zemljišče, kjer lahko le kosim travo. Po isti ceni ga prodam takoj.
Klemen Šešok

Klemen Šešok, lastnik Taxgroupa, ki je kupil zemljišče na Smodinovcu, in Aleš Seliškar, prodajalec tega zemljišča, sta včeraj zanikala, da bi pri poslu sodeloval Jure Janković ali njegov oče, ljubljanski župan. “Izvedel sem za poslovno priložnost in se s prodajalcem srečal za pet minut,” je dejal Šešok, ni pa se spomnil, ali je bila tam tudi nepremičninska posrednica Nevenka Jelovčan. Jelovčanova sicer trdi, da je bil na tem sestanku tudi Jure Janković, a Šešok je odločno povedal, da ta ni bil vključen v nobeno točko te transakcije. Spomnimo, do posla naj bi privedla obljuba, da bo zemljišče postalo zazidljivo, kar se potem sicer ni zgodilo.

Kot da je naročeno
“Kot da je naročeno, da so lahko vpleteni vsi, samo Jure Janković ne sme biti,” je po zaslišanju povedala Alenka Jeraj, predsednica državnozborske komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli, in dodala, da sta bili priči tokrat vsaj zgovorni. Jure Janković namreč prejšnji teden na vprašanja ni odgovarjal. “Mogoče je njegova težava, da se počuti kot preiskovanec, čeprav ne preiskujemo njega – želimo dokazati politično odgovornost njegovega očeta,” je dodala.

Šešok je o Zoranu Jankoviću dejal, da ga ne pozna; z njim se je bežno srečal pred šestimi leti, od takrat pa nista komunicirala. Je pa njegov brat Mitja Šešok podpisal pobudo za spremembo namembnosti zemljišča, ki je naslovljena na župana. Šešoku se to ne zdi nič posebnega, a komisija bo njegovega brata uvrstila med priče.

Seliškar bo bral članke
Aleš Seliškar je povedal, da sta bila na omenjenem sestanku tudi Šešok in Jelovčanova, ki ga je organizirala. Sestanek naj bi trajal ne le pet minut, temveč 20 ali več. Svojih izjav za Finance (med njimi, da so dvakrat poskušali spremeniti namembnost) Seliškar ni hotel komentirati, ker člankov, kot pravi, ni bral. Je pa povedal, da pobude za spremembo namembnosti zemljišča nikoli niso vložili. Komisija ga bo zaslišala znova, ko bo članke prebral, pričal pa bo tudi njegov oče Peter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.