Slovenija
9 ogledov

Janković ne sme razpolagati z Electo

Ljubljana 25.11.10, DZ, Zaslisanje Jureta Jankovica, Jure Jankovic in njegov odv Žurnal24 main
Jure Janković po prepovedi Davčne uprave RS (Durs) ne sme razpolagati s svojim 50-odstotnim deležem v Electi Holdingu.

Durs je namreč v inšpekcijskem nadzoru ugotovil, da zasebna poraba in premoženje sina ljubljanskega župana precej presegata uradno prijavljene dohodke, poroča današnji Dnevnik. 

Davčna najverjetneje ne bo dobila nič

Na Dursu so se odločili za predhodno zavarovanje davčne obveznosti, saj pričakujejo, da bo zaradi slabega finančnega stanja Jureta Jankovića plačilo oteženo, če ne celo nemogoče.


Leta 2012 naj bi prejemal le po 1.200 evrov dohodka na mesec, hkrati pa je njegovo premoženje prodano oziroma zarubljeno zaradi trimilijonskega dolga podjetniku Marjanu Pišljarju.

Po pisanju Dnevnika pa so bili na Dursu vseeno prepozni. Lahko so le vpisali plombo na polovično Jankovićevo lastništvo Electe Holding, kjer pa se je že vpisal Pišljar. Potem ko bo poplačan on, je malo verjetno, da bo še kaj ostalo za Durs.

Na zadnji dražbi decembra 2012 je bil 50-odstotni delež na prodaj za 1,16 milijona evrov, vendar ga ni kupil nihče – cena se bo tako le še zniževala ali pa bo šla Electa Holding prej v stečaj, še piše Dnevnik.

Komentarjev 2
  • Šemefuky 17:46 27.junij 2013.

    Če bi pa atea pogledali za pet let nazaj, bi pa ugotovili, da je socialistični kulak. Če bi lahko, pa ne morejo (razen, če bo kazenski pregon po pomoti kaj navrgel), pogledali zlate čase gradnje hipermarketov, potem bi videli zakaj ...prikaži več je Zoki vedno nasmejan.In vseeno nek se goni v 3PM on in oba njegova nesposobna pajacka, ki ne moreta skriti, da sta zaprte glave.

  • tralala 10:07 27.junij 2013.

    Zapor za te razvajene mulce, ki so zrastli v utajevalce davkov!