Slovenija
15 ogledov

Janković: Nekdo sporoča slabe novice

Zoran Janković Saša Despot
Vodje poslanskih skupin parlamentarnih strank se bodo popoldne sestali na delovnem posvetu, na katerem bodo razpravljali o zapisu fiskalnega pravila v ustavo.

Ta točka je tako verjetno tudi tema večine poslanskih skupin, ki pravkar zasedajo. Na seji poslanske skupine PS se mudi tudi nekdanji predsednik stranke Zoran Janković.

Janković je sicer po odhodu iz poslanske skupine pojasnil, da se je prišel na povabilo vodje poslanske skupine Janija Möderndorferja spoznati z novimi poslankami in poslanci ter reči nekaj besed o sodelovanju z njimi. Kot pravi, je zadovoljen "s tem, kar je". Zatrdil je, da se niso pogovarjali o fiskalnem pravilu, njegovo stališče pa, da je že jasno.

Po njegovem mnenju namreč lahko poslanci z županom sodelujejo zelo dobro. Izpostavil je svoje izkušnje na lokalni ravni, poslanci pa, da so tisti, ki prinašajo informacije s terena. Kot pravi, lahko skupaj storijo tisto, kar je potrebno za spremembo zakonodaje.

Podatki države naj bi bili mnogi boljši

Janković se je dotaknil tudi obiska predsednice vlade Alenke Bratušek v Bruslju. Prepričan je, da so vsi podatki naše države mnogo boljši kot podatki držav, ki so bile nazadnje izpostavljene. "Panike, ki se dogaja tudi Evropi, ne razumem drugače, kot da nekdo sporoča slabe novice," je dejal. Po njegovem mnenju mora tako imenovana trojka, ki se bo danes sestala z Bratuškovo, tudi sedanji slovenski vladi dati priložnost in potreben čas, da se pokaže, ali so njeni predlagani ukrepi pravilni. Prepričan pa je, da bo ta vlada uspešna.

Če pa bo danes iz Bruslja prišlo kakšno sporočilo, bo to po njegovem mnenju sporočilo vladi Janeza Janše, ob čemer je spomnil, da je vlada Bratuškove na položaju šele tri tedne. Nedvomno pa je po njegovem sporočilo to, da se zdaj dela tako na prihodkovni strani kot na racionalizaciji stroškov. Kot je zatrdil Janković, bodo povečali prihodke in ustvarili nova delovna mesta.

Ponovil je svoje nasprotovanje temu, da so se podjetja puščala v stečaje. A meni, da se bo zadeva obrnila v pravo smer, vse pa, da se bo videlo že na primeru Cimosa, ki je "lakmusov papir". Torej se bo izkazalo, ali "smo kot država v stanju prevzeti odgovornost" za taka podjetja.

Poslanski skupini PS se je sicer danes predstavil tudi kandidat za predsednika računskega sodišča Tomaž Vesel.

Komentarjev 8
  • Fertel 17:39 09.april 2013.

    Ne vem zakaj toliko debate okoli FISKALNEGA PRAVILA. Saj ima Zakon o javnih fincah, kjer je prav to pravilo zajeto, pa ga nihče ne spoštuje. Prav tako je tudi v Ustavi čuda stvari zapisanih, pa se kršijo. Torej še ena ...prikaži več poteza brez učinka, ki bo služila kot metanje peska ovcam v oči.V ovčji deželi je pač vse mogoče.

  • franke 16:10 09.april 2013.

    FISKALNO PRAVILO NE SME V USTAVO IN PIKA.

  • Fertel 15:40 09.april 2013.

    Glede na pozornost, ki mu jo posvečajo mediji - je Jankovič zdaj odmrznjen...Za bruhat.