Slovenija
18 ogledov

Janković nič ne ve o odločitvi sodišča

ljubljana 12.04.11 Zoran Jankovic, zupan ljubljane, mol, foto: nik rovan Nik Rovan
Janković ni dobil odločitve sodišča glede ničnosti pogodbe med Mestno občino Ljubljano (MOL) in Tritonisom.

"Te sodbe še nimam. Klical sem Odvetniško pisarno Čeferin, ki je tudi še nima," se je ljubljanski župan Zoran Janković odzval na zavrnitev pritožbe občine v zadevi Tritonis. To pomeni, da je potrjena odločitev prvostopenjskega sodišča, da občina zemljišč ne bi smela prodati.

 "V zadevi Tritonis potekajo tri pravde, še nobena ni končana. V prvi čakamo na odločitev višjega sodišča, v drugi zadevi bomo vložili revizijo, v tretji zadevi pa še prvo sodišče še ni odločilo,“ je Janković prebral pojasnilo iz odvetniške pisarne.

Denar rezerviran v proračunu

 "Dokler dokončno ne bo odločeno, da je pogodba nična, ne bomo plačali. Če bo pogodba nična, bo zemljišče pripadlo MOL,“ pravi Janković in dodaja, da imajo sredstva za primere tožb rezervirana v proračunu in da ni šlo za odškodovanje občine.

 

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:08 08.oktober 2014.

    Vsa zemljišča , večstanovanjskih zgradb in poslovnih stavb brez ograjenega svojega zemljišča, so last MOL-a razen zemljišča pod samo zgradbo , ki je last lastnikov zgradbe in 2m funkcionalnega zemljišča okoli takih zgradb. Vsem zgradbam narejenim pred 1940 letom , ...prikaži več, so vrnjena zemljišča v istem obliki in obsegu , kot so jim bila tudi odvzeta po nacionalizaciji , če med tem niso bila že pozidana. Če je kaj ostalo okoli takšnih zgradb , je ostanek vrnjen predvojni zgradbi. Komu to ni jasno naj gre v Jazbinškov stanovanjski zakon pogledat .