Slovenija
4 ogledov

Janković nima dovolj glasov za presojo

Janez Janša Boštjan Tacol
Stranka SD ne bo podprla zahteve za oceno ustavnosti novele zakona o vladi, ki jo predlaga Pozitivna Slovenija, kar pomeni, da Jankovićeva stranka nima dovolj podpisov za vložitev ustavne presoje.

Pozitivni Sloveniji Zorana Jankovića sta zmanjkala dva glasova za vložitev ocene ustavnosti novele zakona o vladi. Stranko motijo spremembe glede treh ministrstev; umestitev tožilstva pod notranje ministrstvo, priključitev kulturnega ministrstva šolskemu in kmetijskega okoljskemu ministrstvu.

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber pravi, da se tudi oni sicer z ukinitvijo samostojnega kulturnega ministrstva in prenosom tožilstva ne strinjajo, a da bi bila "škoda za Slovenijo z ustavno presojo bistveno večja, kot če bi pozneje naredili trezen premislek o tem, ali sta takšna organizacija in nadzor nad tožilstvom v Sloveniji res smiselna".

Veber računa, da bo koalicija sama znova premislila, ali ni bolje, da se politika posveča gospodarstvu kot pa prerekanju o tem, kakšna naj bodo ministrstva.

Komentarjev 35
  • Tasheka Jones 10:13 01.februar 2012.

    včasih se sprašujem če ti veš iz katere riti si zlezu!LP

  • Tasheka Jones 10:12 01.februar 2012.

    g. Fertel : a se vam ne zdi bolj pametno da bi to vašo izjavo naslovili na g. Jankoviča osebno? Ali pa na njegovo stranko? Zdi se mi da če tukaj pišete take idiotske stvari , je to potrata časa. ...prikaži več Mislim da vsi vemo da poslanci oz. poslanke takih portalov ne berejo.!Tako da je tvoja izjava brezpredmetna! Dopusta si pa ne boste morali privoščiti še kaaar nekaj časa...Čista resnica!LP

  • Tasheka Jones 10:06 01.februar 2012.

    Gospodič Trsten : a vi pa ne nosite trenirk? Jaz ko peljem svojega psa ven oblečem trenirko. Včasih ko grem v trgovino tudi. Pa sem Slovenka. A to pomeni da podpiram g. Jankoviča? A to pomeni da vsi ljudje v ...prikaži več v Sloveniji ki nosijo trenirko podpirajo g. Jankoviča? Hmmmm...kako zanimivo. Moram vam povedati g. Trsten da ste izredno inteligentni. P.S. Ne podpiram nobene stranke, ampak se mi zdi to s trenirkarji tako zabavno da sem morala komentirati. LP