Slovenija
16 ogledov

Janković obdržal podžupane

Janković meni, da politična pripadnost na volitvah ne bo imela velikega vpliva.( Žurnal24 main
Lokalne volitve. Županova lista bo v podobni sestavi kot pred štirimi leti.

Podžupanja Jadranka Dakić ter podžupani Janez Koželj, Aleš Čerin in Jani Möderndorfer ostajajo na listi, je o lokalnih volitvah včeraj povedal župan Zoran Janković. Očitno je prepričal tudi Koželja, ki je namigoval, da mu je en mandat dovolj.

S preostalimi člani Liste Zorana Jankovića (LZJ) se aktualni župan pogovarja individualno. Dejal je, da je časa dovolj, in napovedal, da bo LZJ podobna kot na zadnjih volitvah. Na njej pa zagotovo ne bo Andreja Rusa, ki je podpredsednik Zaresa in bo kandidiral za svojo stranko, kar je Jankoviću že povedal.

To se mi je zdelo korektno, soglašam s tem,” je odgovoril župan. Preostali trije člani Zaresa (Roman Jakič, Dunja Piškur Kosmač in Eva Strmljan Kreslin) so po njegovih besedah povedali nasprotno od Rusa.

Leva ali desna kanalizacija

Kaj več o predvolilnem programu Janković še ni želel razkriti. “Je še prezgodaj. Jaz mislim, da Ljubljančani že dosti vedo, a jih je treba še prepričevati?” se je na pol pošalil.

Ko govoriš o kanalizaciji, je zelo preprosto – ali je ali pa je ni. Ni važno, kam se kdo šteje, ali je iz leve ali desne opcije. Mislim, da bodo Ljubljančani izbrali tistega, za katerega menijo, da bo to izpeljal, politična pripadnost tu ne bo imela velikega vpliva. Ampak počakajmo na volitve,” je sklenil Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.