Slovenija
18 ogledov

"Janković obrnil naše izjave"

Napačne interpretacije izrečenega so vedno možne, zato v SDM poudarjajo, da verj Žurnal24 main
Podmladek SDS pojasnjuje, da je župan Janković njihove izjave obrnil v smer nacionalizma, to pa ni bil njihov namen. Očitke o nestrpnih izpadih ostro zavračajo.

V Slovenski demokratski mladini (SDM), podmladku SDS, poudarjajo, da jim je žal, da je ljubljanski župan Zoran Janković njihove izjave na torkovem srečanju s predstavniki podmladkov pomladnih strank obrnil v smer nacionalizma. Kot pojasnjujejo, to nikakor ni bil namen, zato ostro zavračajo očitke o nestrpnih izpadih.

Napačne interpretacije izrečenega so vedno možne, zato na tem mestu znova poudarjamo, da nacionalizem in nestrpnost v naših besedah in dejanjih nimata mesta in da tudi naše izjave niso kazale na to. Verjamemo v demokratični dialog, v katerem včasih padajo tudi očitki, ki so potrebni za oživitev diskurza, ki pripelje do soočenja mnenj in konceptov.
Slovenska demokratska mladina

V SDM ocenjujejo, da so napačne interpretacije izrečenega vedno možne, zato znova poudarjajo, da nacionalizem in nestrpnost v njihovih besedah in dejanjih nimata mesta in da tudi njihove izjave niso kazale na to.

Glede sredinega poskusa podelitve odlikovanja "šalabajzer" predsedniku republike Danilu Türku zaradi njegovega odlikovanja nekdanjega republiškega sekretarja za notranje zadeve Tomaža Ertla pa v SDM pojasnjujejo, da je predsednik Türk njihovo odlikovanje označil kot šaljivo in tega nikakor ni povezoval s politično kulturo. Beseda "šalabajzer" je pogosto uporabljana slengovska beseda med mladimi in nikakor ni žaljiva, temveč označuje specifično ravnanje posameznika, dodajajo.

Obenem v SDM protestirajo proti dvojnim merilom, "ki se uporabljajo za ocenjevanje naših izjav in dejanj". "Ko je po odkritju grobišča v Hudi Jami podmladek naslednice Komunistične partije (Mladi forum SD) izjavil, da 'je bil čas povojnih pobojev čas napredka', se ni zganil noben medij, čeprav ta izjava kaže na osnovno nerazumevanje človekovih pravic," še opozarjajo.

Podmladek Zaresa takšno obnašanje ne čudi
V podmladku stranke Zares - Zares aktivni menijo, da sta obisk podmladkov SDS, SLS in NSi pri ljubljanskemu županu ter dejanje SDM pri predsedniku Türku pokazala "kulturo" slovenske opozicije, predvsem SDS, "ki preko podmladka stranke uporablja še nizkotnejše marketinško-politične metode, kot smo jih od njih vajeni v dnevnem političnem življenju".

Takšno obnašanje jih ne čudi, saj podmladek SDS po njihovem mnenju izvaja politiko Janeza Janše, ki še vedno preboleva volilni poraz 2008. "To dejanje pomladka SDS je sramotno in nikakor ne more biti v ponos največji opozicijski stranki, vendar je ob tem glede na pretekle dogodke očitno, da vse te "lepe" vzore podmladek črpa prav v vodstvu SDS," so še zapisali v podmladku Zaresa.

Predlog za razrešitev Zgonca
Predsednik ljubljanskega mestnega odbora Nove generacije SLS Boštjan Furlan je organom podmladka in stranke posredoval predlog za razrešitev predsednika Nove generacije Bora Zgonca. Kot pravi, je to storil zaradi Zgončevih neresničnih navedb, da se je odbor opravičil zaradi dogodkov na torkovem srečanju z ljubljanskim županom Jankovićem.

Furlan je v sporočilu za javnost pojasnil, da se je Zgonc, namesto da bi podprl kritiko župana Jankovića, "ki sem jo izpostavil, pridružil županovi kritiki podmladka SLS v Ljubljani".

Predsednika ljubljanskega odbora podmladka SLS preseneča, da Zgonca ni zmotila "nizka raven kulturnega dialoga ter žaljiv in aroganten nastop župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je predstavnike treh podmladkov označil za nevzgojene, medtem ko se sam za prejeto darilo ni znal niti zahvaliti".

Kot je znano, so podmladki strank SDS, SLS in NSi po torkovi novinarski konferenci ljubljanskemu županu podarili družabno igro Monopoli. Pri tem je prišlo do polemičnih besed med županom in predstavniki podmladkov.

V sredo pa so iz Nove generacije SLS in MSi poslali sporočilo, da obžalujejo dogajanja ob torkovi izmenjavi daril z Jankovićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.