Slovenija
10 ogledov

Janković podprl Türka

Volitve Turk Boštjan Tacol
"Na letošnjih predsedniških volitvah nameravam kandidirati za drugi mandat predsednika Republike Slovenije," je na svoji spletni strani zapisal predsednik države Danilo Türk. Janković: absolutno podpiram Türka.

"Absolutno podpiram predsednika Danila Türka in vesel bom, če se bom lahko pod njegovo kandidaturo osebno podpisal. V svojem prvem mandatu je pokazal, da je izjemen predsednik, tako v odnosu do državljank in državljanov Republike Slovenije, kot s tujimi državniki. Ima podporo pri meni in prepričan sem tudi pri članih naše stranke. Imamo izjemnega predsednika in upam, da bo še naprej ostal predsednik," je dejal predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

Pred odločitvijo se je Türk obširno posvetoval

Türk je zapisal, da bo kandidiral kot kandidat državljank in državljanov, z listo podpornikov iz vseh delov Slovenije in iz vseh delov naše družbe.

"Pred odločitvijo sem se obširno posvetoval. Mnogi sogovorniki so mi povedali, da je moja kandidatura za drugi mandat naravna in pričakovana. Mnogi so opazili, da se ves čas opravljanja predsedniške funkcije iskreno in po najboljših močeh trudim za dobro naših ljudi, za skupno dobro naše domovine.

Vselej sem ravnal načelno, po svoji vesti in s polno odprtostjo do javnosti, do vseh državljank in državljanov naše države," je zapisal in dodal, da je nestrankarski predsednik in bo nestrankarski kandidat za drugi predsedniški mandat.

"Ob tem pa sem vselej pripravljen na sodelovanje z vsemi strankami in z vsemi ljudmi dobre volje, za dobro Slovenije."

Čakajo nas težke naloge

Dodal je, da živimo v času, ki zahteva veliko naporov, in da so pred nami zahtevne naloge.

Tako med drugim omenja ohranitev in okrepitev temeljnih družbenih vrednot (solidarnost, pomoč sočloveku, ustvarjalnost in sposobnost za premišljena tveganja), ohranitev načela socialne države, okrepitev načela vladavine prava in odpravo korupcije.

Mladim je, kot je zapisal, treba odpreti boljše perspektive za izobraževanje in zaposlitev, starejšim pa pogoje za varno in dostojanstveno starost.

"Tako kot doslej sem prepričan v modrost vaše presoje, drage državljanke in državljani, in upam na vašo podporo," zaključuje Türk.

Komentarjev 19
  • Stojan Dominko 18:16 20.marec 2012.

    Skoraj bi pozabil.Zasluga gospoda Turka je tudi ta, da je nezakonito razpisal volitve 2011 in zavedel cel svet da je pri nas demokracija. http://stojan-dominko.co.cc/

  • Stojan Dominko 17:56 20.marec 2012.

    Naštejmo 10 dobrih del za Slovenijo - 10 razlogov za ponovno izvolitev Türka.1. Panoramski polet po Sloveniji za 75.000 EUR v korist Slovencev2. Podpora za 500.000 EUR vreden izlet gospoda Jankovića v parlament.3. Vračilo usluge, Janković podpre ...prikaži veče kandidaturo gospoda Türka.4. Državni spodrsljaj komunistično obarvana neutemeljena kritika ameriškemu diplomatu.5. Nestrankarski kandidat - 8 januarja letos pozira novinarjem pod komunistično zastavo6. .............

  • dd 12:35 19.marec 2012.

    Držim pesti, da bi se pojavil še kakšen tretji kandidat. "Čudežni slovenček iz Bruslja ali Amerike."