Slovenija
31 ogledov

Janković poskrbel za prijatelja

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Župan Janković zavrača namigovanja, da bi pomagal sinovemu prijatelju, ki bi rad nezazidljivo zemljišče spremenil v zazidljivo. Taxgroup: Nismo špekulirali z zemljiščem.

Družina Seliškar je želela prodati travnik, za kar so najeli nepremičninsko agencijo Vaš dom. Interesent za nakup je bil Jure Janković.

A ker je Jure sin Zorana Jankovića, so se dogovorili, da bo travnik kupil njegov prijatelj Klemen Šešok, kar izhaja iz dokumenta nepremičninske agencije, ki smo ga pridobili. V njem piše: "Na tem sestanku se je dogovorilo, na kakšen način bo kupec g. Jankovič odkupil od prodajalca g. Seliškarja navedene nepremičnine. Ker je kupec sin župana MO Ljubljana g. Zorana Jankoviča, je na tem sestanku kupec izrazil zahtevo, da se navedene nepremičnine ne bodo kupile na ime kupca g. Jankoviča, ampak da se bodo kupile prek novega podjetja oz . prek g. Sešoka, kar bo vse uredil g. Sešok iz podjetja Taxgroup."

Vse skupaj pa se je na koncu zgodilo mimo agencije Vaš dom, ki je ostala tudi brez provizije.

S skupnim sporočilom za javnost sta se odzvala tudi skupina Taxgroup in Aleš Seliškar. Zemljišče ni bilo pridobljeno iz špekulativnih razlogov, ampak da se na njem razvije logistični projekt, so zapisali. Navajajo, da je Taxgroup v preteklosti razvila več tovrstnih nepremičninskih projektov. V izjavi zanikajo tudi, da so pri MOL ali županu posredovali glede spremembe namembnosti omenjenega zemljišča. Po poročanju Financ pa je Seliškar še včeraj govoril, da bi za zemljišče iztržil vsaj osem milijonv evrov, če bi bilo zemljišče zazidljivo.

In na koncu naj bi nezazidljiv travnik (družina Seliškar je kar dvakrat neuspešno poskušala pridobiti spremembo namembnosti zemljišča) postal zazidljiva parcela, na kateri bo zrasel logistični center, poročajo Finance. Mestni svetniki naj bi o tem odločali na julijski seji.

Janković: Poznam še približno 100.000 ljudi
Janković odgovarja, da je vsem lastnikom zemljišč pred začetkom sprejema plana o namembnosti zemljišč povedal, naj jih ne prodajo, ker bi lahko prišlo do spremembe namembnosti. Na ta način, pravi, je želel preprečiti špekulacije.

"Ko sem klical sina in ga vprašal, mi je rekel, da ni lastnik zemljišča, in jaz mu verjamem," odgovarja na vprašanje, ali je Šešok res le navidezni kupec, pravi pa je Jure Janković.

Pravi, da pozna Šešokovega očeta, vendar "v Ljubljani poznam še približno 100.000 ljudi".

Prvotnega lastnika zemljišča Seliškarja ne pozna, ga pa poziva, naj pove, pri kom in kdaj je bil na MOL-u, kjer naj bi mu povedali, da spremembe namembnosti zemljišča ne bo.

Kot pravi Janković, v Ljubljani kar 700 hektarjev zemljišč čaka na spremembo namembnosti, koliko je takšnih, ki so bila v kratkem prodana, pa ne ve. Odgovarja, da je podatek zagotovo dosegljiv v zemljiški knjigi.



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.