Slovenija
22 ogledov

Janković predal ključe za hišo

slovenija 26.11.12, rubez, rubez zaradi dolgov, Jure Jankovic, foto: Anze Petkov Anže Petkovšek
Zoran Janković včeraj podpisal pogodbo za delno poplačilo sinovega dolga s hišo v Grosupljem.

Zoran Janković je danes zatrdil, da je podjetnik Marjan Pišljar, ki mu Jankovićev starejši sin dolguje tri milijone evrov, včeraj dobil podpisano pogodbo za hišo v Grosupljem in njene ključe.

Gre za del poravnave, pri čemer je vrednost hiše ocenjena na 300 tisoč evrov, nekaj manj kot 600 tisoč pa je bilo poravnanih že prej. Kako bo poravnan preostali dolg, Janković ni povedal, dejal je le, da sam pogodbo med Pišljarjem in sinom označuje kot nerazumno. "Ne bom uporabil druge grše besede," je dejal in dodal, da je bila izposojena vsota dva milijona, Jure pa mora vrniti tri.

Dolg manjši za 300 tisoč

Podpis pogodbe je potrdil tudi Pišljarjev odvetnik Borut Pečenko. "Včeraj je bila podpisana pogodba za delno poplačilo dolga s hišo, očitno tudi na pretekli pritisk ali kakorkoli," je dejal Pečenko, ki prav tako ni želel napovedati, kaj bo s preostankom dolga.

Janković je že pred dvema tednoma zatrdil, da je podjetniku za poplačilo dela dolga ponudil hišo v Grosupljem, v kateri je živel Jure z družino, a je menda ta ni želel. Pišljarjev odvetnik Bojan Pečenko je njegove trditve označil kot neresnične in dejal, da je Jure Janković upniku do zdaj, skupaj z rubežem premičnin, poravnal znesek v višini 544 tisoč evrov. Predlog za delno poplačilo dolga je po njegovih besedah neuspešno večkrat predlagal upnik sam.

Komentarjev 8
  • dragec 18:33 21.maj 2013.

    ATI, POMAGAJ!!!!

  • ac-dc 15:11 21.maj 2013.

    Na. Pa je šel kavč.

  • ac-dc 15:10 21.maj 2013.

    Verjetno je bil nesporazum. Razumel je, da bo dobil tri in vrnil dva. Razdret pogodbo!