Slovenija
14 ogledov

Janković prehiter

Plakati Žurnal24 main
Plakatna mesta. Podaljšali so rok za prijavo.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) je morala podaljšati rok razpisa, na katerem bo brezplačno razdelila plakatna mesta za volilno kampanjo pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami. MOL je namreč razpis objavila 4. oktobra, rok za prijavo pa je potekel 12. oktobra, ko dan predčasnih volitev še ni bil formalno razglašen. Ta je bil v Uradnem listu objavljen 21. 
oktobra.

Ministrstvo za javno upravo je zato ljubljanskega župana Zorana Jankovića opozorilo, da mora MOL podaljšati rok za prijavo in tako "vsem organizatorjem volilne kampanje zagotoviti enakopraven dostop do plakatnih mest". Na občini so sicer še 14. oktobra trdili, da tisti, ki vlog niso oddali do 12. oktobra, ne bodo dobili brezplačnih plakatnih mest v Ljubljani. Do takrat so vloge oddali SDS, SD, NSi in Igor Arih v imenu Zorana Jankovića, ki se jim zdaj ne bo treba znova prijaviti.

Brezplačno le za en teden

MOL mora vsem organizatorjem, ki se prijavijo na razpis – novi rok poteče 2. novembra – zagotoviti predstavitev na sedmih plakatnih mestih za klasično plakatiranje in sedmih za velike plakate. Organizatorji morajo plačati le stroške nameščanja in odstranjevanja plakatov, plakatna mesta pa bodo z javnim žrebanjem razdeljena 16. novembra. Plakatiranje se bo lahko začelo 25. novembra in bo trajalo do vključno 2. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.