Slovenija
28 ogledov

Janković prepisovalcu postavil ultimat

Borut Ambrožič Anže Petkovšek
Janković je svojemu poslancu Ambrožiču dal na izbiro: ali sam odstopi s funkcije ali pa bodo odločali o izključitvi iz stranke.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je poslancu Borutu Ambrožiču, ki naj bi v svojem magisteriju prepisal večino tuje diplome, dal na izbiro dve možnosti: ali sam odstopi s funkcije ali pa bo o njegovi izključitvi iz stranke v torek odločal svet PS.

Vseeno ga podpira

V PS so dobili pojasnila vodstva mariborske pravne fakultete in mariborske fakultete za računalništvo, ki je opravila analizo magisterija.

Janković je pojasnil, da se je s poslancem pogovoril. Po njegovem mnenju bi Ambrožič z odstopom pokazal visoka moralna merila, verodostojnost magistrske naloge pa bo lahko tudi zagovarjal pred senatom.

Ambrožič prepričan v "neljube napake"

Poslanec PS Ambrožič naj bi v svojem magisteriju prepisal večino tuje diplome, ne da bi jo navedel kot vir. Analiza, ki jo je s posebnim programom za iskanje plagiatov opravila mariborska fakulteta za računalništvo, je namreč pokazala, da je v poslančev magisterij skoraj v celoti vdelana diploma študentke ljubljanske ekonomske fakultete iz leta 2002.


Ambrožič je sicer prepričan, da je v računalniški analizi prišlo do "neljubih napak", in tako očitke zavrača.

Komentarjev 6
  • jožateboža 13:42 23.november 2012.

    Aja, iz česa pa te ma diplomo? Pa sej nima veze, tistiki je kadarkoli plačal za izpit je itak možganski revež!

  • jožateboža 13:39 23.november 2012.

    kaj ti pa komentiraš ker te drugače noben ne posluša al kaj?Ja Janko v ozadju je zgleda full happy :), kaki ksiht dela :))))

  • gec 13:11 28.julij 2012.

    dd,tebi bi morali odvzeti prostost in te peljati na psihiatrijo...