Slovenija
26 ogledov

Janković s policisti podpisal dogovor

Policisti so vajo vzeli zelo resno. Žurnal24 main
Predsednik sindikata policistov Zoran Petrovič in Zoran Janković podpisala pisni dogovor o sistemskem reševanju vračila potnih stroškov. V torek ali sredo znano, ali bodo sindikati pričeli z zbiranjem podpisov.

Da je do sestanka med Zoranom Jankovićem in Sindikatom policistov prišlo, so potrdili v Pozitivni Sloveniji. Janković se je med sestankom seznanil s težavami sindikata, ki zaradi sprejetja interventnega zakona napoveduje zbiranja podpisov za referendum. S sindikatom policistov se je dogovoril, da bodo v času veljave interventnega zakona, torej od 1. januarja prihodnje leto do 30. junija prihodnje leto, poskusili najti sistemske rešitve.

Predsednik SPS Zoran Petrovič je povedal, da sta danes z Jankovićem podpisala pisni dogovor o sistemskem reševanju trenutno najbolj perečega vprašanja vračila potnih stroškov. Povedal je še, da je to potrebno rešiti s korekcijo pravnega akta. Odločitev o tem, ali bodo pristopili k zbiranju podpisov za začetek referendumskega postopka, znana v torek ali sredo, je po poročanju  STA še povedal Petrovič.

Zbiranje podpisov napovedali včeraj

Sindikat policistov Slovenije (SPS) nasprotuje interventnemu zakonu in zato so včeraj napovedali tudi začetek zbiranja podpisov za referendum, s čimer bi ustavili izvajanje interventnega zakona. "Upam pa, da se bo našel pameten kompromis, ker to, kar zdajle počnejo, ni nikakršen socialni dialog," nam je včeraj po napovedi povedal Petrovič.

Sindikat bi moral sicer v 7 dneh zbrati 2.500 podpisov, nato pa vložiti pobudo za zbiranje 40.000 podpisov, zaradi česar bi zaustavili uveljavitev ta teden sprejetega zakona.

Preberite še: Policisti napovedali referendum.

Komentarjev 18
  • privat 08:57 02.januar 2012.

    mirsad...policaji nikoli niso sedeli na istem čolnu kot mi,le v isto smer se vozimo skupaj..oni na tankerju mi na gumnjaku pa po nemirnem oceanu...oni imajo kuhinje ,spalnice,kelnerce,wc-je, mi pa vsako kaplico čutimo...

  • privat 14:21 26.december 2011.

    jankovič ni vedel da je naša policija nad njimi...samo v dogovoru dosežeš vse!! Vsekakor odobravam dejanja naše črno uniformirane policije! pač prevozni stroški so potreba vsakega državljana ne samo policije!

  • Tupamaros 10:09 25.december 2011.

    Janković se obnaša kot da je že predsednik vlade pa še poblastila za mandatarja nima. Čisto navadna balkanska posla.