Slovenija
29 ogledov

Janković s tožbo nad Praprotnika

komisija za preprečevanje korupcije, KPK Anže Petkovšek
Janković je prepričan, da je Praprotnik z določenimi izjavami, tudi na družbenem omrežju Twitter, posegel v njegovo dobro ime.

Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da bo še ta teden vložil tožbo zoper namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Roka Praprotnika.

Kar Praprotnik odgovarja ob določenih priložnostih in objavlja na Twitterju, je po Jankovićevih besedah daleč od tistega, kar naj bi delal po svoji funkciji, ampak se po njegovi oceni "gre bolj novinarja".

Eno leto od objave

V sredo bo minilo leno leto, odkar je KPK objavila poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je obremenilo tako Jankovića, ki je bil takrat predsednik PS, kot tedanjega predsednika vlade Janeza Janšo, sicer tudi predsednika SDS.

Oba sta ugotovitvam v poročilu oporekala, jih zavračala in poudarjala, da nista imela možnosti ugovora na očitke. Oba sta na upravno sodišče tudi vložila tožbo zaradi poročila protikorupcijske komisije, poleg tega sta zahtevala izdajo začasnega zadržanja poročila, vendar pri tem doslej nista bila uspešna.

Jeza narašča ...

Janković je danes povedal, da je vsak mesec, ki mine, bolj jezen. Prepričan je, da mu bo prej ali slej uspelo na sodišču. Spomnil je namreč, da vrhovno sodišče o tožbi še ni odločilo. Svoj prav želi dokazati tudi zaradi svojih sodelavcev. Še vedno trdi, da je bilo poročilo politično.

Omenil je, da so kriminalisti hišne preiskave v zvezi z afero Stožice pri njem opravili konec septembra 2012, nato pa se je oblikovala preiskovalna skupina, v kateri so bili poleg policistov, tožilcev in davčne uprave tudi člani KPK. A "ker ni bilo nič narejenega", je KPK izdala še poročilo, je prepričan Janković.

Komentarjev 3
  • ennanova 17:51 07.januar 2014.

    Vse je izgubljenoTak je naslov izjemnega, fenomenalnega filma, v katerem dobro uro in pol nastopa ena sama oseba (Robert Redford), ki v vsem filmu, resnični mojstrovini, ne spregovori niti enega samega stavka, a nas že na začetku prikuje na ...prikaži več rob stola in nam pove veliko, veliko več kot na primer večina politikov v desetih letih ali pa v vsem …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1387-vse-je-izgubljeno

  • franke 16:34 07.januar 2014.

    JANKOVIČ BI ŽE KDAJ MORAL BITI ZAPRT.

  • ennanova 13:34 07.januar 2014.

    Vse je izgubljenoTak je naslov izjemnega, fenomenalnega filma, v katerem dobro uro in pol nastopa ena sama oseba (Robert Redford), ki v vsem filmu, resnični mojstrovini, ne spregovori niti enega samega stavka, a nas že na začetku prikuje na ...prikaži več rob stola in nam pove veliko, veliko več kot na primer večina politikov v desetih letih ali pa v vsem življenju. Pove, ker preprosto zna povedati, ker hoče povedati, ker ima priložnost, da pove, ker ima dovolj časa. Ne pogovarja se s seboj, ne žlobudra in ni avtist, ne meče …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1387-vse-je-izgubljeno