Slovenija
15 ogledov

Janković se je znova opravičil

Jure Janković je zanikal, da bi bil kdajkoli lastnik podjetja Disonco. (Foto: Ni Žurnal24 main
Jure Janković znova ni pričal pred komisijo, ki se ukvarja z gradbenimi posli. Če je opravičilo lažno, mu lahko grozi prisilna privedba.

Danes bi moral Jure Janković, solastnik Electe Holdinga, odgovarjati na vprašanja državnozborske komisije, ki med drugim preučuje domnevno sporne prodaje zemljišč v Ljubljani in njihovo spremembo namembnosti v ljubljanskem prostorskem načrtu, sprejetem julija.

Vendar pa se je tudi tokrat sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića opravičil. Včeraj popoldne je komisijo obvestil, da se zaslišanja ne bo mogel udeležiti, ker odhaja na pot v Zürich in nato od tam v Moskvo.

Odgovornost
Preiskovalna komisija poskuša ugotoviti, kakšna je politična odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi investicij ter drugih primerljivih poslov, financiranih s sredstvi iz državnega proračuna ali proračuna MOL. (STA)

Je opravičilo resnično?
Iz pisarne odvetniške družbe Čeferin so poslali faks s kopijo letalske karte za Moskvo, na kateri je datum 5. november, ne pa tudi vozovnice do Züricha.

Če se Jankovićevo opravičilo izkaže za lažno, bi komisija sodišče lahko zaprosila za odredbo prisilne privedbe.

Komisija je danes sicer zaslišala ljubljanskega mestnega svetnika Miho Jazbinška. Tako Janković kot Jazbinšek bi morala biti zaslišana že na seji v začetku oktobra, vendar pa je takrat seja odpadla, saj se je večina prič opravičila.

Electine posle z zemljišči je sicer že pojasnjeval Damijan Janković, solastnik podjetja. Zaslišali so tudi že Zorana Jankovića.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.