Slovenija
3 ogledov

Janković si je z obljubami zabil avtogol

Čeprav ne stadion ne dvorana ne bosta končana do roka, politični analitiki menij Žurnal24 main
Stožice. "Avgustovski tekmi načeloma nista ogroženi," v Grepu odgovarjajo na vprašanje, kdaj bodo Stožice dobile uporabno dovoljenje.
Zapora Tomačevega
Ta konec tedna bo popolna zapora krožišča Tomačevo, so napovedali v Darsu. Z vozišča je treba odstraniti zdajšnje talne označbe in dokončati nove. Na Darsu so zagotovili, da bo obnova končana v roku, torej do srede, v četrtek pa bo komisija opravila tehnični pregled. Krožišče bo odprto v nedeljo popoldne.

Niti stadion niti dvorana v Stožicah ne bosta končana do srede, kot je ves čas od podpisa pogodbe z Grepom napovedoval ljubljanski župan Zoran Janković. To je epilog današnjega tehničnega pregleda, na katerem so pod drobnogled vzeli le dvorano, medtem ko stadion sploh ni prišel na vrsto. Grep namreč še ni odpravil pomanjkljivosti, ki jih je komisija ugotovila pred dvema tednoma.

Več dela bo z dvorano

Kdaj jih bodo odpravili, si v Grepu niso upali napovedati, dejali so le, da v najkrajšem možnem času. "Prvi tekmi, ki bosta 10. in 11. avgusta, načeloma ne bi smeli biti ogroženi," je povedal Andrej Lavrič, vodja projekta Športni center Stožice.

Več dela jih čaka z dvorano, kjer morajo med drugim dokončati streho, zmontirati vse stole in položiti parket. Na stadionu morajo končati montažo stolov. Grep kljub vsemu temu Mestne občine Ljubljana (MOL) še ni zaprosil za podaljšanje roka, ki se izteče v sredo. "Po vsej verjetnosti bomo zaprosili zanj, vendar se za zdaj glede tega ne bi opredelil," je dejal Lavrič.

Blagoslov 
mestnega sveta
Svetniki so sprejeli akt o JZP za izgradnjo stadiona v Stožicah.
Podpis pogodbe v mestni hiši
Zoran Janković je z Gradisom skupino G, Merkurjem in Energoplanom podpisal pogodbo o JZP.
Namesto Delte 
Supernova
Namesto srbske Delte je v projekt vstopila avstrijska Supernova. Finančne težave se s tem niso rešile.
Odprtje stadiona 
in dvorane
Do srede bi moral Grep predati stadion in dvorano z uporabnim dovoljenjem.

Janković je pred desetimi dnevi napovedal, da bo rok podaljšal, če bodo za to zaprosili. Pred enim tednom pa je dejal, da ne bo povedal, ali bo unovčil 25 milijonov evrov vredno bančno garancijo, če stadion in dvorana ne bosta imela uporabnega dovoljenja do 30. junija, kot to določa pogodba o javno-zasebnem partnerstvu (JZP). Na MOL so povedali, da bo župan na to vprašanje odgovoril na današnji novinarski konferenci.

Glede posojila nič novega
Še vedno tudi ni znano, kdaj bo Grep od konzorcija bank na čelu z NLB dobil 150-milijonsko posojilo za Stožice. "Pogovori z bankami še potekajo," so danes na vprašanje, ali so kredit že odobrili, odgovorili v NLB.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.