Slovenija
23 ogledov

Janković uradno vložil kandidaturo

Janković bo na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat s svojo listo, na kateri Žurnal24 main
Kandidaturo za župana je z več kot 2900 podpisi podpore vložil tudi Zoran Janković. "Z moje strani bo tekma izjemno fer," poudarja sedanji župan, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat.

"Vsi v Ljubljani sprejemajo to, da se zdaj dela," je ob vložitvi kandidature dejal Zoran Janković. Tako jim, kot pravi, "ni treba več dokazovati, da hočemo delati, ampak nam je to zaščitni znak". Janković zato pričakuje, da jim bodo volivci podelili nov mandat.

Osnovna točka programa za prihodnja štiri leta je, da Ljubljana na mednarodni lestvici kvalitete življenja, kjer zdaj zaseda 77. mesto, pride med deset najboljših, pojasnjuje Janković. Prav tako pa imajo, kot pravi, pripravljene programe na področju prometa in celotne infrastrukture, socialnega varstva, zdravstva, kulture, športa in predšolske ter šolske vzgoje.

"Tekma bo izjemno fer"
Janković si ne želi, da bi predvolilna tekma temeljila na aferah in floskulah. "Z moje strani bo tekma izjemno fer, mi bomo govorili dejstva, pustili bomo, da rezultati dela štirih let govorijo o nas," je dejal.

Na Jankovićevi svetniški listi so vsi dosedanji svetniki, razen pokojnega Petra Božiča in Andreja Rusa, ki bo kandidiral na listi Zaresa. Prav tako so med kandidati tudi nekdanji minister za zdravje Borut Miklavčič, pravnik Lojze Ude, režiser Branko Durić in glasbenik Magnifico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.